AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je srpskim odbojkašicama osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Japanu i istakao da je ponosan i zadivljen njihovom borbenošću.

- Veličanstvena pobeda! Prvo svetsko zlato srpskih odbojkašica! Ponosan i zadivljen borbenošću i prikazanim znanjem i umećem na terenu, čestitam od srca! Hvala vam na svemu u ime Srbije i celokupnog našeg naroda! - napisao je Vučić na Tviteru.

Putem Tvitera oglasila se i premijerka Ana Brnabić.

Foto: Beta

- Srbija je šampion sveta! Hvala devojkama i stručnom štabu, nacija se ponosi vama!", napisala je Brnabićeva na Tviteru.

I predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković čestitala je odbojkašicama Srbije osvajanje zlatne medale na Svetskom prvenstvu.

- Sjajnom igrom, zalaganjem i predanim radom došli ste do najsjajnijeg odličja i ogromnog uspeha. Čestitam vam od srca, Srbija je ponosna na vas! - istakla je Gojkovićeva.

Ministar sporta Vanja Udovičić istakao je u svojoj čestitki da su srpske "šampionke postigle najveći uspeh za srpsku žensku odbojku, uspeh za ponos, poštovanje i pamćenje"

Foto: Beta

- Naše odbojkašice pokazale su još jednom da ogroman rad, velika želja, požrtvovanost, izuzetan timski duh i sloga uz individualni kvalitet jesu snaga i jedini put do reprezentativnih medalja. Vi ste primer i motiv i ponos za sve nas, hvala vam na svemu što ste doneli Srbiji ovim istorijskim uspehom srpskog sporta! Čestitam odbojkašicama, njihovom stručnom timu i Odbojkaškom savezu Srbije! Svaka čast! - istakao je u čestitki ministar Udovičić.

Pročitajte još: ODBOJKAŠICE SRBIJE OSVOJILE PLANETU: Pobedile u dramatičnom finalu i osvojile ZLATO na SP u Japanu! Srbija - Italija 3:2

#Aleksandar Vučić

#čestitka

'