AKTUELNO

Dajte opoziciji deset gostovanja dnevno na svim medijima, dajte im 20 odsto prednosti na izborima, i samo njihove predstavnike u biračkim odborima - I TADA ĆE IZGUBITI IZBORE, rekao je za Pink.rs Vladimir Đukanović, poslanik SNS-a.

Opozicijone partije koje pripadaju tzv. kupus koaliciji, kako su ih već odavno krstili, zatražili su izbore za koje sada kažu da će ih bojkotovati.

Iako se izbori održavaju tek za dve godine, ludilo opozicije se nastavlja sa takvim istupima. Izbori u Srbiji od strane svih međunarodnih institucija ocenjeni su kao demokratski i fer, ali očigledno da to nekome ne odgovara, jer želi protiv volje građana da se dokopa vlasti.

Naime, Vuk Jeremić, koji je član te koalicije, izjavio je da bi opozicija trebalo da bojkotuje izbore ako vlast odbije, kako je rekao, da obezbedi fer i demokratske izborne uslove.

Predsednik Narodne stranke je naveo da će o eventualnom bojkotu izbora odlučivati stranački organi, kao i organi Saveza za Srbiju, i izrazio nadu da će cela opozicija imati jedinstven stav o tom pitanju.

Jeremić je istakao da bi opozicija trebalo da bude apsolutno jedinstvena, jasna u poruci i odluci „o izlasku ili neizlasku na izbore“.

Foto: Tanjug

Dve godine pred izbore opozicija već najavljuje njihov bojkot, a obično ga najavljuju oni koji znaju da ne mogu da pobede i na ovaj način pokušavaju da delegitimišu izborni proces, kaže poslanik SNS Vladimir Đukanović.

- Vrlo je zanimljivo to što najavljuju bojkot ako vlast ne ispuni nekakve uslove, samo mi nije jasno na kakve uslove misle, budući da su pravila apsolutno ista kao kada su oni bili na vlasti i ništa se otada nije promenilo - kaže za Pink.rs Đukanović.

Dodaje da se promenilo jedino to što su oni danas izgubili svaki mogući kredibilitet kod naroda i "ne mogu da pobede nikog živog". To im je, smatra, razlog da traže bojkot.

Mene lično ako pitate, a sada govorim ne kao član vladajuće stranke, već kao građanin Vladimir Đukanović, ispunio bih im sve što traže. Pozivam medije da ih ugoste, ako treba, i deset puta dnevno, ali oni to odbijaju jer im je važno da glume žrtve. Ipak, molim medije da ih pozivaju što više, jer to je od koristi za SNS. Dao bih im 20 odsto prednosti na izborima, a i kada SNS ne bi vodila predizbornu kampanju, opet bi izgubili na izborima - tvrdi Đukanović.

Foto: Printscreen Youtube

Razlog ovome je, ističe, taj što opozicija nema apsolutno nikakav program niti kredibilitet.

- Ne možete od nečega što je potpuno propalo, devastirano i izgubilo svaki kredibilitet, da pravite izborni rezultat. Pritom nemate plan i program. Cela kampanja im je "Mrzimo te, Aleksandre Vučiću". To ne ide! Suština opozicije je da ukaže na kritiku vlasti i iznese planove kako bi nešto moglo da se uradi bolje. Nisam to čuo od njih i zato gube i zato će izgubiti na svakim izborima - kaže Đukanović za Pink.rs.

On je uputio još jedan apel medijima da što češće emituju gostovanja opozicionih predstavnika i istakao da će, recimo, i bez SNS u biračkim odborima, u svakom slučaju izgubiti na izborima.

- Nesposobnošću i besmislenom kampanjom neće pobediti bilo koga - zaključio je Đukanović.

Pročitajte još: VESIĆ ZA PINK: Svaki put kada Vučić najavi nešto dobro za građane, oni krenu sa pričom da se to neće desiti (VIDEO)

Pročitajte još: Đurić: Đilasova politika simbol najveće pljačke nacionalnih resursa

#Opozicija

#Vladimir Đukanović

#Vuk Jeremić

'