AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je, komentarišući navode pojedinih medija da priča o jeftinim kvadratima liči na priču o hlebu od tri dinara, istakao da je to klasičan primer kako svaki put kada predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavi nešto dobro za građane Srbije oni krenu sa pričom da se to neče desiti.

Vesić je gostujući u “Novom jutru”istakao da kada se najave ostvare to prestaje da bude tema.

-Isto su u pisali za Beograd na vodi, kao i kada je fabrika Mita dolazila u Obrenovac, pa za deponiju Vinča, pa i za Bor. To je svaki put tako - naveo je zamenik gradonačelnika srpske prestonice.

On je dodao je Beograd, što se tiče stanova za pripadnike bezbednosnih službi, deo projekta i da će u prvoh fazi biti izgrađeno 1.000 stambenih jedinca, te da je već opredeljena lokacija.

Osvrnuvši se na informacije da pojedine obaveštajne službe prisluškuju državni vrh Srbije, Vesić je rekao da je Srbija mala država koja ima ponosno rukovodstvo, nije deo NATO-a, bori se da reši pitanje KiM i privlači nove investicije, što mnogima sigurno smetamo.

Vesić je rekao da njega ne čudi da neke zemlje imaju ambicije da saznaju šta se ovde dešava i da nas ometaju na tom putu, ali je pomenuo da Srbija ima službe koje od toga treba da zaštite naš državni vrh.

Foto: RTV Pink

Zamenik gradonačelnika prokomentarisao je i pisanje francuskih medija o navodnom nameštanju utakmice Crvena zvezda i PSŽ navodeći da njemu to sve zvuči nerealno.

- Samo pogledajte koliko je utakmica u poslednjih godinu dana PSŽ dobio sa četiri, pet ili šet golova razlike. PSŽ je klub koji vredi preko 800 miliona evra, jedan od najbogatijih. Meni sve to zvuči nerealno, a verovatno ima i toga da PSŽ u Fracuskoj nije baš omiljen klub. Očigledno su se ovde Zvezda i PSŽ našli kao deo neke šire igre u kojoj i neko iz Francukske hteo da baci senku na jedan takav meč - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, sve to je napravljeno da bi se naštetilo ugledu Crvene zvezde koja se na trijumfalan način vratila u Ligu šampiona i bori se sa najboljim klubovima sveta.

- Ta priča je za mene više iz domena naučne fantastike - rekao je Vesić. On je dodao da je najvažnije da tuži medije i odbrani svoju čast.

- Crvena Zvezda je evropski prvak i nikome nije prijatno kad se ovakve insinuacije pojave. Traže da se demantuje i da se utvrdi da to nije tačno - rekao je Vesić.

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Alo" Duško Vukajlović je pozivajući se na stručnjake za klađenje, rekao da je u Francuskoj prosto nemoguće izvesti to da neko dođe i uplati pet miliona evra .

Foto: RTV Pink

-To je prosto nemoguće. Potrebno je na hiljade sitnih uplata po pet ili 10.000 evra da bi neko skupio taj iznos.Kada bi imali ovakvu uplatu kladionice su uvezane i istražni organi bi odmah znali - navodi Vukajlović.

Prema njegovim rečima, Crvena Zvezda je već angažovala francuske advokate, koji su u Beogradu i razmatraju slučaj i najverovatnije će Zvezda tužiti francuske medije jer su plasirali priču i tražiti 10 miliona evra odšetete za klevetu. Govoreći o prisluškivanju državnog vrha, Vukajlović je dodao su u Srbiji najaktivnije službe malih zemalja koje su u našem komšiluku.

- Očekivano je da jedna zemlja koja vodi svoju politiku, ne sluša ni istok, ni zapad, nego sprovodi svoje interese bude na udaru svih - i velikih i malih - dodao je on.

Direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović je istakao da je taj dnevni list danas dobio potvrdu da NATO prisluškuje državni vrh.

- Reč je, kako je dodao, o takozvanoj akciji Matriks 2. Nema sumnje da se na Balkanu dešavaju razne stvari i da je Srbija na udaru i srpski političari jer su otvorena pitanja na sve strane - rekao je Milovanović.

Komentarišući situaciju u kojoj se našla Crvena Zvezda, on je naveo da je kao on u te natpise ne veruje.

- Neverovatno je da je neko uplatio pet miliona evra, na pet golova razlike. Za to je trebalo 1.000 ljudi, po pet hiljada evra jer se svaka transakcija u kladionicama preko 5.000 evra beleži. Deluje mi kao spin protiv Zvezde. Ako je neko to stavrno uradio treba najstrože da bude kažnjen jer to ima ogromne posledice po Zvezdu i po srpski sport - naveo je Milovanovć.

Kako je ocenio, reč je o podmetačini u trenutku kada je Zvezda zaigrala u eliti.

#Goran Vesić

'