AKTUELNO

Potpredsednik GO SNS Marko Đurić kritikuje Demokratsku stranku Srbije zbog toga što optužuje druge za kapitulantsku politiku, a upravo je ta stranka, tvrdi, najodgovornija za gubljenje teritorija i prodaju države.

U saopštenju za medije Đurić navodi da se u vreme vladavine DSS-a raspala zajednička država, da je Crna Gora izašla iz Državne zajednice, desio se pogrom nad Srbima na KiM, jednostrano je proglašena nezavisnost Kosova, a DSS je sa svojim tajkunima pljačkaškim privatizacijama rasprodao celu Srbiju, veliki broj građana ostavio bez posla, a državu i narod doveli do prosjačkog štapa.

Navodi da jedino u čemu je konzistentna politika DSS-a jeste inertnost, nesposobnost i bezidejnost, a jedino što umeju da predlože jesu nečinjenje i mirovanje...da se "pravimo mrtvi" i da čekamo da se stvari reše same od sebe.

I dok se Aleksandar Vučić i vlada bore da daju sve od sebe da se dođe do održivog i kompromisnog rešenja, da na KiM dobijemo više nego što sada imamo, ostali poput DSS-a i DOS-ovih satelita koji su nas svojom "stručnošću" i doveli u ovakvu situaciju, ili podmeću klipove u točkove ili predlažu da pustimo da se stvari reše same od sebe, primećuje Đurić.

Konstatuje da DSS nije naučila ništa iz svojih poraza i poručuje da zato ne treba da se nada da će populizmom zaslužiti da bude nešto više od statističke greške.

- DSS bi da danas suludim idejama o zamrzavanju konflikta razori i ovo države što nam je ostalo, misleći da se problemi mogu rešiti zabijanjem glave u pesak - navodi Đurić, te primećuje da su nas upravo nečinjenje i pogubna politika Demokratske stranke Srbije i njenih tadašnjih saveznica doveli do toga da se danas vezanih ruku i nogu borimo da na Kosovu i Metohiji za Srbe i Srbiju dobijemo više nego što smo imali kada su oni o tome odlučivali. "Srećom, narod im više nikada neće dati tu priliku - zaključuje Đurić.

#Marko Đurić

'