AKTUELNO

Današnje izjave predstavnika Saveza za Srbiju na sednici Skupštine grada Beograda, iznošenje netačnih podataka u vezi sa bezbednošću u glavnom gradu, kao i pokušaji diskreditovanja ministra Stefanovića i vidljivih rezultata Ministarstva unutrašnjih poslova, govore o tome da im, u nedostatku argumenata sa kojima bi konstruktivno raspravljali na Dnevnom redu Skupštine, ne preostaje ništa drugo, osim providnih pokušaja spinovanja, izjavila je Andrea Radulović, zamenica predsednika Skupštine.

- U prethodne četiri godine Beograd je jedan od najmirnijih i najbezbednijih gradova u regionu. U prilog tome ide činjenica da je u ovom periodu stopa kriminaliteta u Srbiji pala za devet posto, a kao najbitnija činjenica koja ide u prilog ovoj tvrdnji je da je u uspešnim akcijama policije zaplenjeno više od deset tona droge, od čega je najveći udeo zaplenjen, upravo, u Beogradu - rekla je Radulović.

Ona je izjavila da Srbija ima jedan od najnižih procenata ubistava na godišnjem nivou u Evropi.

- Prema podacima MUP- a u 2017- oj godini ubijeno je 76 ljudi što je tri puta manje nego u 2001.godini kada smo po vašim rečima imali „najstabilniju vlast“. Prema podacima Zavoda za statistiku najmanje ubistava dogodi se u Beogradu. Činjenica da ovi rezultati nisu samo mrtvo slovo na papiru pokazuje i izveštaj Kancelarije UN-a za drogu i kriminal. U njemu se navodi da je „kriminal u regionu Balkana trenutno na nižem nivou nego u drugim zemljama Evrope i broj ubistava opada u svakoj zemlji Balkana - a u čemu prednjači naša zemlja.

Radulović je rekla da je policija konačno postala servis građana čija je osnovna funkcija sprovođenje zakona i zaštita bezbednosti građana.

- Policija je započela praksu održavanja sastanaka sa građanima u njihovim lokalnim zajednicama i što je najvažnije upoznaje se sa njihovim svakodnevnim problemima i u koordinaciji sa njima ih uspešno rešava - dodala je ona.

Kako kaže, opozicija koristi svoj odbornički mandat za iznošenje malicioznih i nekonstruktivnih stavova koji ne služe ničemu.

- Savetujem opoziciji da prestane da troši energiju na neosnovano i neodgovorno kaljanje nečijeg imena već da vreme koje joj je pruženo iskoristi na način primeran odborniku Skupštine grada Beograda. Grad Beograd nije polis od deset hiljada stanovnika, već metropola od dva miliona stanovnika u kojem, uprkos neuspešnim pokušajima spinovanja opozicije- parlamentarizam, demokratija i poštovanje odgovornosti i zakona i te kako žive. Građani, koji su na izborima nedvosmisleno ukazali poverenje Srpskoj naprednoj stranci, ne zaslužuju da im se vređa intelekt maglovitim tvrdnjama i klevetama od strane predstavnika kojekakvih „saveza“ - izjavila je Radulović.

#Nebojša Stefanović

#andrea radulović

'