AKTUELNO

Srbi iz Velike Hoče, bili su noćas meta pljačkaša, kada je Stanoju Miciću ukraden automobil, a porodici Čukarić krave i telad.

Srpska lista najoštrije je danas osudila najnoviji talas napada na imovinu Srba u Velikoj Hoči, Babinom mostu, Partešu, Novom Brdu i drugim mestima na Kosovu i Metohiji.

- Pljačke i otimačina najdirektnije ugrožavaju opstanak Srba na Kosovu i Metohiji, i teško je oteti se utisku da su izvedene sa planom da se zastrašuju i proteraju preostali Srbi - rečeno je saopštenju.

Srpska lista pozvala je predstavnike međunarodnih organizacija i nadležne organe u Prištini da najhitnije reaguju i ne dozvole nastavak takvih akcija kojima se remeti mir i spokoj građana

Kancelarija: Krađe su način da se zastraše Srbi na KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudila sve učestalije napade na imovinu Srba u našoj južnoj pokrajini i istakla uverenje da ovde nije reč o običnim krađama već o širem nastojanju da se naš narod zastraši.

Organizatori te kampanje, saopštila je Kancelarijha za KiM, žele očito da na ovaj način izvrše i pritisak na Beograd, poručujući da su Srbi u enklavama južno od Ibra njihovi taoci.

- Srbima koji žive južno od Ibra poručujemo da će Srbija učiniti sve da im pomogne u ovim teškim danima i apelujemo na njih da izdrže i da ne nasedaju na provokacije - navedeno je u saopštenju.

- Srbija će, svesna težine položaja naših sunarodnika južno od Ibra, nadoknaditi štetu onima koji su se našli na meti pljačkaša - navela je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

Pročitajte još: Srbi na Kosovu i Metohiji ponovo meta pljačkaša!

#Kosovo

#Napad

#Srpska lista

'