AKTUELNO

Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike, rekao je da je usled neznanja i nemoći opozicioni političari prelaze svaku granicu drskosti kada govore o navodnoj prodaji u bescenje velikih državnih kompanija.

- Ogorčeni su zbog toga što se sada pokazuje koliko su bili neuspešni i neodgovorni prema državi i građanima i za godine koje su proveli na vlasti nisu ponudili nijedno rešenje za probleme velikih državnih preduzeća, a kamoli da pronađu kupce ili strateške investitore - rekao je Antić.

On je naglasio da su četiri puta Dragan Đilas i njegovi partneri, dok su bili na važnim pozicijama u državi, pokušavali prodaju ili strateško partnerstvo za RTB Bor!

- Nisu uspeli da pronađu partnera ni pod daleko nepovoljnijim uslovima za Bor i Srbiju – nudili su čak 67 odsto vlasništva strateškom partneru za dokapitalizaciju od samo 194 miliona dolara i to bez obaveze da se garantuje očuvanje radnih mesta i investicije - rekao je ministar.

Antić je rekao da je RTB Bor sada dobio partnera, globalnog giganta u proizvodnji bakra, sa vlasništvom od 63 odsto, dokapitalizaciju od 350 miliona dolara, obavezne investicije od 1,26 milijardi dolara i kako kaže, obavezu da zadrže svih pet hiljada zaposlenih!

- Neuporedivo povoljnije od bilo čega što su Đilas i njegovi partneri ikada nudili na tenderima, na koje se, pritom, niko nije pojavio - rekao je Antić, i dodaje:

- Koja je to „realna“ cena za RTB Bor o kojoj Dragan Đilas govori kada kritikuje sporazum o strateškom partnerstvu sa kineskim gigantom Ziđinom, i zašto on i njegovi partneri nikada nisu uspeli da bar smanje gubitke Bora, a kamoli da privuku partnera koji bi po „realnoj“ ceni, koju samo on zna, ušao u RTB Bor?

Antić je rekao da zahvaljujući predsedniku Vučiću i Vladi Srbije, RTB Bor je dobio pouzdanog i snažnog partnera u kineskom Ziđinu, potpisan je odličan ugovor, koji će, kako kaže,  ovu kompaniju ubrzano razvijati i što će se sve pozitivno odraziti i na Bor i istočnu Srbiju, kao i na ekonomiju cele zemlje.

- RTB Bor je bio kamen o vratu srpske ekonomije i apsolutno nema nijednog racionalnog argumenta da se govori protiv sporazuma sa kineskim partnerima - rekao je Antić.

#Aleksandar Antić

#Ministarstvo

#Opozicija

'