AKTUELNO

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća ponovo podstiče separatizam i traži izdvajanje Raške oblasti iz Srbije.

Lista „Samoopredeljenje“, čiji je nosilac aktuelni predsednik BNV Sulejman Ugljanin, prvi promotivni skup održala je u Novom Pazaru.

Ugljanin je ovom prilikom naglasio da su „Bošnjaci stari narod na ovom prostoru, koji još uvek u Srbiji nije dobio status naroda. “Mi smo narod i imamo pravo na samoopredeljenje, odnosno da sami odredimo svo politički položaj, status i odnose sa drugim narodima“.

On je prisutnima poručio da će ako lista koju predvodi pobiedi na izborima formirati državu Sandžak, a Bošnjaci će biti dobre komšije srpskoj državi.

Podsetimo, ovo nije prvi put da Ugljanin traži otcepljenje Sandžaka, davao je i ratnohušačke izjave, a u julu je čak pozvao Bedžeta Pacolija da poseti Novi Pazar i time kako je rekao "učini veliku čast Bošnjačkom nacionalnom veću, Bošnjacima i svim građanima Sandžaka". Ovakvim i sličnim izjavama i provokacijama Ugljanin unosi nemir, priziva zlo i stvara razdor između Srba i Bošnjaka.

Separatizam je ponovo na stolu, a za ovakvo rušenje ustavnog poretka Srbije zaprećene su i kazne zatvora. Stručnjaci su još ranije upozorili da su kazne katastrofalne i da se kreću od godinu dana do 5 godina, ukoliko je to neki blaži oblik, a može se dobiti čak i 20 godina za narušavanje ustavnog poretka, što je jedno od najozbiljnijih dela.

Pročitajte još: NOVI SKANDAL! Ugljanin PRIZNAO KOSOVO, zove Pacolija da mu ucini čast i poseti Novi Pazar!

Pročitajte još: OVAJ ČOVEK NE PRIZNAJE DRŽAVU SRBIJU - UGLJANIN ZREO ZA HAPŠENJE, A PRETI MU ZATVOR DO 15 GODINA!?

Pročitajte još: Ugljanin Srbiju nazvao NAJVEĆIM ZLOM KOJE JE IKAD UPOZNAO, a državi dao ROK DO 1. JUNA

Prema svemu navedenom, Suljo ne zna šta priča i pokušava da sačuva nešto glasova Bošnjaka, i ako je svestan da su više nego male šanse da ponovo on vodi Bošnjačko nacionalno veće. Da bi sačuvao vlast ponovo pokušava da prevari Bošnjački narod.

#Sulejman Ugljanin

'