AKTUELNO

Zoran Perišić, šef delegacije Srbije u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope, poručio je danas da građani Srbije dobro znaju da vlada i njen predsednik daju maksimum da se u svim lokalnim samoupravama stvori što bolji ambijent za noramalan zivot i slobodu govora, jer su upravo to glavni postulati svih nosioca funkcija iz SNS.

Ciljna grupa SNS su svi građani Srbije, ne samo tajkuni, nosioci pljačkaških privatizacija i trgovci srpskim interesima, istakao je Perišić u izjavi za Tanjug uoči sednice Komiteta za monitoring Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti pri Savetu Evrope 6. novembra u Strazburu.

Tom komitetu su se predsednici opština Šabac Nebojša Zelenović, Paraćina Saša Paunović i Čajetine Milan Stamatović žalili da su se našli na udaru SNS i tvrde da se građanima u njihovim lokalnim zajednicama krše ljudska i politička prava i slobode.

Inače, u Srbiji ima 165 lokalnih samouprava, opština i gradova od kojih samo u sedam SNS nije na vlasti, među kojima su i te tri opštine.

- Bojim se da ovo nije prikrivanje loših rezultata koje imaju glavešine ovih gradova i opština, te da je ovo samo još jedan pokušaj u nizu obmanjivanja građana. Tužna politika vređanja Srbije koju vode je dokaz da nemaju šta da ponude građanima Srbije - kaže Perišić.

Ističe da u Srbiji niko nije izuzet od istražnih radnji kada postoji sumnja na korupciju i kriminal, pa ni ovi gradonačelnici.

- Kao predstavnik svih lokalnih samouprava u Srbiji otvoren sam za dijalog sa bilo kojim predsednikom opštine ili gradonačelnikom koji mi se obrati, a siguran sam da isti stav ima i Vlada Srbije - navodi Perišić i dodaje da će on u Strazburu, govoreći istinu, pokazati svim tamošnjim institucijama šta je Srbija uradila za Paraćin, Šabac i ceo Zlatibor.

Perišić ističe da i u dobrim i u teškim vremenima, za SNS i Vladu Srbije nema razlike u građanima, svi su pod istom zastovom i grbom i za svakog pojedinca ćemo se boriti jednako.

- Građani Srbije moraju biti bezbedni i ekonomski i socijalno, jer samo tako jaka Srbija može biti deo Evrope - zaključio je Perišić.

#SNS

#zoran perišić

'