AKTUELNO

Gradonačelnik Zoran Radojičić ugostio je danas u Starom dvoru ambasadora Austrije u Srbiji Nikolausa Luterotija, sa kojim je razgovarao o sistemu zdravstvene zaštite, javnom prevozu i očuvanju životne sredine.

Gradonačelnik je ocenio da Beograd može mnogo da nauči na primeru Beča i Austrije, kada je sistem zdravstvene zaštite u pitanju.

- Austrija je poznata po izuzetnom nivou zdravstvene zaštite i velikim izdvajanjima za medicinu, a njihov zdravstveni sistem se ubraja među najbolje u svetu. Radićemo na tome da Beograd napreduje u ovoj oblasti jer su prevencija i briga o zdravlju građana prioriteti grada Beograda - rekao je Radojičić.

Gradonačelnik i ambasador Austrije razgovarali su i o pitanjima bezbednosti i saglasili se da je to jedan od najvažnijih indikatora kvaliteta života u velikim gradovima.

Foto: Tanjug

Konstatovano je da su Beč i Beograd po tom pitanju dobro ocenjeni, ali i da se na tome konstantno mora raditi.

Luteroti je podsetio da će predsednik Austrije Aleksandar Van del Belen posetiti Beograd 17. oktobar, gde će prisustvovati prijemu koji će biti organizovan povodom obeležavanja nacionalnog praznika.

#Aleksandar Radojičić

#Sastanak

'