AKTUELNO

SNS Novog Sada ističe da je Novaković sa svojim sadašnjim koalicionim partnerima imao priliku da od grada napravi veliko gradilište, ali su oni birali samo one projekte iz kojih su mogli da izvuku ličnu korist.

Narodna stranka Vuka Jeremića i njeno Povereništvo za Vojvodinu na čelu sa Borislavom Novakovićem današnjom akcijom prikupljanja potpisa protiv rušenja SPENS-a nastavlja da obmanjuje građane Novog Sada, saopštio je SNS Novog Sada.

Gradski odbor Srpske napredne stranke ističe da nikakva odluka o rušenju tog objekta nije bila na dnevnom redu Skupštine grada, koja je osnivač Javnog preduzeća Sportski i poslovni centar „Vojvodina“, a kamoli da je doneta.

Takođe, nikakav predlog takve vrste nije upućen Skupštini grada, niti je o tome raspravljano na bilo kom skupštinskom odboru, kažu u SNS.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević u javnost je izneo samo svoje mišljenje o jednom od načina rešavanja problema preduzeća koje se nalazi u ogromnim gubicima i čiji objekat je građen u neko drugo vreme, kada u našoj zemlji nije bilo tržišne ekonomije. Izgradnja modernijeg i funkcionalnijeg sportskog centra samo je jedan od predloga za rešenje ovog velikog problema - rečeno je u saopštenju.

Gradski odbor SNS pozvao je "Novakovića i njegove malobrojne pristalice da pokažu bagere koje spominju u današnjem pozivu građanima".

- Ili im se priviđaju ili su u pitanju bageri i građevinske mašine koje rade širom Novog Sada koji je poslednjih godina postao veliko gradilište, na šta smo izuzetno ponosni. Te građevinske radove imao je prilike da obavi i Novaković sa svojom nekadašnjom strankom, a sadašnjim koalicionim partnerom, ali on, Đilas, Jeremić i slični biraju isključivo projekte iz kojih mogu da izvuku ličnu korist. U to smo se uverili kada je građen Bulevar Evrope - poručuju naprednjaci Novog Sada.

Kako kažu čoveku koji je iz Soluna glasao u Skupštini Srbije i time dokazao da ima retku sposobnost kloniranja, svašta može da se priviđa.

- Gradski odbor SNS zbog toga pita Novakovića da li je u ponedeljak u ponoć sa četiri pajtaša bio u Temerinskoj ulici i brutalno napao člana Izvršnog odbora SNS Miloša Egića ili je bio na nekoj drugoj lokaciji, na primer, u Solunu. S obzirom na učestale napade poverenika NS za Vojvodinu, prvo na policiju u Vrbasu, a zatim i na funkcionera naše stranke, pitamo Novakovića ko je sledeći od građana meta njegovog siledžijstva i kukavičluka - navedeno je u saopštenju.

#Novi Sad

#Vuk Jeremić

'