AKTUELNO

U razgovoru je pohvaljen napredak i razmotreno sprovođenje Regionalnog stambenog programa, koji sprovode Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Crna Gora. Istaknuto je i da Srbija pridaje veliki značaj ovom procesu.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa zamenikom direktora Banke za razvoj Saveta Evrope Stefanom Selenom, koji je u radnoj poseti Beogradu.

U razgovoru je pohvaljen napredak i razmotreno sprovođenje Regionalnog stambenog programa, koji sprovode Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Crna Gora, uz saradnju sa Evropskom komisijom, Visokim komesarijatom UN-a za izbeglice i OEBS-om, i uz učešće Razvojne banke Saveta Evrope i drugih partnera i donatora.

Na sastanku je istaknuto da Srbija pridaje veliki značaj ovom procesu, koji predstavlja primer dobre prakse.

Konstatovano je da osim izbeglica Srbija prihvatila i veliki broj interno raseljenih lica sa Kosova i Metohije, za koje ni posle 19 godina nije nađeno rešenje.

Naglašen je značaj projekata koje Banka za razvoj Saveta Evrope sprovodi u Republici Srbiji, među kojima je i finansiranje projekata obnove infrastrukture u zdravstvu.

#Ivica Dačić

'