AKTUELNO

Članica Saveta REM ističe da bi ministru Vukosavljeviću bolje bilo da se bavi svojim poslom umesto što pokušava da uređuje program bilo kog medija. Podsetila ga je da svaki građanin, pa i on, ima daljinski upravljač i da može da bira šta, kad i na kom kanalu hoće da gleda.

Članica Saveta REM Olivera Zekić reagovala je na izjavu ministra kulture Vladana Vukosavljevića da bi rijaliti programi trebalo da se emituju na posebnim kanalima koji se plaćaju i da su sramota za medijsku scenu, da duhovno i mentalno uništavaju narod.

- REM neće razmatrati nesuvisle i, pre svega, nezakonite nazovi predloge ministra kulture i informisanja. Svaki gledalac ima pravo izbora šta, kad i na kom kanalu hoće da gleda, svako ima daljinski upravljač, pa i sam ministar kome je, izgleda, životna želja da bude udbanski komesar koji će da odlučuje šta sme, a šta ne sme da se gleda - rekla je Zekiće.

- Umesto da se bavi svojim poslom, što svakako nije uređivanje programa bilo kog medija, gospodin ministar pokušava da sprovodi, slobodno mogu da kažem, kulturfašizam. Prijateljski mu savetujem da se okane svojih neostvarenih snova, prestane da skuplja jeftine političke poene i ostavi REM da radi svoj posao, ističe Olivera Zekić.

- Cenzura televizijskih formata nam, svakako, nije niti će ikada biti na dnevnom redu. I da dodam, svakako je bespotrebno trošiti reči i medijski prostor na personu koja je svoj, za sad vrlo neuspeli mandat, započela intervjuom u jednom nedeljniku i to pod naslovom "Ministar kulture je ministar odbrane". I više je nego očigledno da je opasno pobrkao lončiće, zaključuje članica Saveta REM.

Pročitajte još: ŽELJKO MITROVIĆ: Ministar kulture bi da natera građane da plaćaju omiljeni program (VIDEO)

#Olivera Zekić

#Vladan Vukosavljević

'