AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u Pekingu studente srpskog jezika pekinškog univerziteta za međunarodne odnose.

- Bila nam je velika čast što smo imali priliku da nas primi predsednik Srbije - rekla je za Tanjug profesorka srpskog jezika na Univerzitetu za međunaodne studije u Pekingu Hui Bin.

Foto: Tanjug

Profesorka, čije je, kako kaže, srpsko ime Helena, objasnila je da trenutno, na akademskom nivou, 16 studenata studira srpski jezik.

Prema njenim rečima, još 10 đaka uči srpski u srednjoj školi.

Kazala je i da je sve veće interesovanje mladih Kineza za učenje srpskog jezika, zato što je sve veća saradnja Srbije i Kine i potreba za ljudima koji znaju srpski je sve veća.

Foto: Tanjug

- Između naše dve zemlje imamo tradicionalno i duboko prijateljstvo. Sve je veća bilateralna saradnja i raste potreba za ljudima koji znaju srpski - objasnila je ona.

Inače, kineski studenti predsedniku Srbije uručili su čestitku napisanu na srpskom jeziku, ćirilicom.

Foto: Tanjug

Studenti, pod svojim srpskim imenom napisali su ličnu poruku predsedniku.

- Dobrodošli u Kinu poštovani predsedniče, želim vam srećan boravak u Kini. Mnogo volim srpsku kulturu. Nadam se da doprinesem komunikaciji i saradnji Kine i Srbije - napisala je studentkinja Mina.

Foto: Tanjug

- Dragi predsedniče Vučiću, dobrodošli u Kinu. Milo mi je što imamo tako dobar odnos. I bolju budućnost se borimo da imamo. Nadam se da uživate na svom putovanju u Kinu - napisao je student Vuk.

Foto: Tanjug

- Poštovani predsedniče Vučiću dobrodošli u Kinu! Hvala što podržavate razvoj kinesko-srpskih odnosa. Nadam se da će vam boravak u Kini biti ugodan - napisala je studentkinja Danka.

#Aleksandar Vučić

#Kina

#Srpski jezik

'