AKTUELNO

Ministar spoljnih poslova ističe da je primer falsifikovanja Jasenovac, ističući da je reč o jednom od najvećih i najmonstruoznijih logora u Evropi, te da ne smemo dozvoliti rehabilitaciju i revitalizaciju zločina.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da se Srbija zalaže za dobre odnose sa svim susedima i da jedino reaguje na falisfikovanje istorije.

Na pitanje da prokomentariše tvrdnje koje su se pojavile u hravatskoj javnosti da je Jasenovac zapravo bio dom za nezbrinutu decu, Dačić je rekao da to dovoljno govori i revitalizaciji zločina i politici Hrvatske.

Ali da ne bismo sad politizovali ovo mesto pošto je u pitaju diplomatsko predstavništvo strane države i da sada ne ulazim dalje u sve to, mi se zalažemo za dobre odnose sa svim susedima, jedino na šta reagujemo, to je falsifikovanje istorije. Jasenovac je bio jedan od najvećih i najmonstruoznijih logora u Evropi i ne smemo dozvoliti rehabilitaciju i revitalizaciju zločina - rekao je Dačić novinarima u ambasadi Grčke.

Bilo bi dobro, kaže Dačić, da se više “manemo toga”, te upitao da li je moguće da Hrvatska nema nijedan interes i temu o kojoj može normalno da razgovara.

Navodeći da je već deset godina u vladi i da je imao odlične odnose sa pojedinim ministrima u Hrvatskoj, Dačić je primetio da nikada nismo imali ovakav način komunikacije i saradnju.

- Mi se nismo promenili. Nešto se tamo promenilo, a to je više pitanje za hrvatsko društvo - rekao je Dačić.

#Ivica Dačić

#region

'