AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova i međunarodne saradnje Kraljevine Maroko Nasera Buritu, koji mu je preneo pozdrave kralja Muhameda VI, kao i njegov poziv da poseti Maroko.

Predsednik Vučić je prihvatio poziv, sa željom da se poseta realizuje kada dve zemlje dogovore konkretne zajedničke projekte.

U razgovoru o bilateralnim odnosima Srbije i Maroka, dvojica sagovornika su se saglasili da dobre političke odnose ne prati adekvatan nivo privredne saradnje, uprkos odličnim mogućnostima u različitim oblastima.

Očekuje se da razvoju ekonomskih veza doprinesu i pojačane aktivnosti Mešovite komisije za saradnju, a najavljenja je i mogućnost otvaranja direktne avionske linije između dveju zemalja.

Foto: Tanjug

Ministar Burita je naglasio da je politika Maroka, kada je u pitanju poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, nepromenjiva i da je protiv svake jednostrano proglašene nezavisnosti.

Predsednik Vučić je, sa tim u vezi, izrazio zahvalnost zbog dosledne politike i principijelnog stava Maroka o poštovanju normi međunarodnog prava. On je rekao da će dve strane nastaviti da sarađuju u međunarodnim organizacijama u skladu sa svojim interesima, kao i da će uvek davati prednost mirnom rešavanju svih otvorenih pitanja i sukoba u svetu.

#Aleksandar Vučić

#Maroko

#saradnja

'