AKTUELNO

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić najoštrije je osudio privođenje francuskog humanitarca Arnoa Gujona, kritikujući Prištinu, koja mu je zabranila ulazak na KiM.

U saopštenju za medije, Đurić navodi da je "jedini greh Gujona što pomaže Srbima i što uspešno svetom pronosi istinu o stradanjima i obespravljenosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji".

Njegovo zadržavanje na administrativnom prelazu Merdare Đuruć vidi kao dokaz suštinske antisrpske prirode pojedinih struktura moći u Prištini.

- Time što je Gujonu zabranila slobodno kretanje Kosovom i Metohijom i obavljanje filantropskog rada, Priština je pogazila elementarna načela humanosti na kojima počiva civilizovan svet - smatra Đurić.

Dodaje da albanskom narodu nije strana humanost, ali da "pojedine zločinačke strukture u Prištini" ne znaju za humanost, ili, primećuje, misle da Srbi imaju manja prava od ostalih ljudskih bića.

- Današnja suluda odluka da se Gujonu praktično zabrani rad potpuno razotkriva šovinističku prirodu dela vladajućih struktura u Prištini, i međunarodna zajednica mora da bude alarmirana ovakvim pozivom na uzbunu, jer sledeći korak može biti samo zatvaranje Srba u geta i njihovo formalno stavljanje u rang bića drugog reda - zaključuje Đurić.

#Arno Gujon

#Marko Đurić

'