AKTUELNO

Dragan J. Vučićević, glavni urednik dnevnog lista "Informer", izjavio je da ogromna većina Srba sa Kosova glasa za politiku Aleksandra Vučića, a da su Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović i Saša Janković isti, da žele haos, da bi iz haosa oteli vlast.

Vučićević je povodom rešavanja kosovskog pitanja rekao je za “Novo jutro” Televizije Pink da, mnogi menjaju svoj stav, kao što su neki američki zvaničnici i predstavnici u Evropi, ali da su, nažalost, ekstremisti u većini.

- Ti ekstremisti huškaju i Amerikance i mnoge u Srbiji da prave haos, jer haos očigledno odgovara zlim umovima u Londonu i u drugim zapadnim zemljama. Objasnite mi kako je moguće da u sred priče o rešenju srpsko-albanskih odnosa i problema Kosova, BBC, najmoćnija medijska ustanova u Evropi, organizuje specijalnu emisiju u kojoj su gosti šiptarski političari, a sa srpske strane Rada Trajković i Momčilo Trajković - ocenio je Vučićević.

On se zapitao koga je Rada Trajković tamo predstavljala, a i koga to predstavlja Sava Janjić.

- Svaka njemu čast, iguman manastira, ja crkvu poštujem izuzetno, ali on je, nažalost, na sebe uzeo ulogu političara. Kada je uzeo tu ulogu, ja o njemu pričam kao o političaru. Dakle, koga njih dvoje predstavljaju? Ko je za njih glasao, na kojim izborima su se kandidovali, koji Srbi sa Kosova su glasali za njih - zapitao se Vučićević i dodao:

Foto: TvPink Printscreen

- Ogromna većina Srba sa Kosova glasa za politiku Aleksandra Vučića, i sada on ne sme da priča o tome, pita se Rada Trajković, koja ima tri automobila i brnai Kosovo iz dva stana. Malo joj je jedan, verovatno trči iz jednog u drugi, toliko se brine o Kosovu - ocenio je Vučićević.

Prema njegovim rečima, ona ide na Kosovo po potrebi, da, kako kaže, podrži Hašima Tačija, da podrži Haradinaja.

- Ona ne krije svoje prijateljstvo sa njima. Pitajte Srbe sa Kosova šta misle o radi Trajković, šta misle o njenom sticanju stanova u Beogradu - kazao je Vučićević.

Kako dodaje, mi Srbi imamo priliku da učinimo nešto za svoju zemlji, i ističe da se nada da još uvek imamo priliku da sačuvamo nešto na Kosovu.

- Ako ostane ovakvo stanje, mi smo na Kosovu i Metohiji izgubili sve. Nemojte da se lažemo, granica Srbije sa lažnom državom Kosovo, koju nikada nećemo priznati, biće na pola Kopaonika. Sve do 1959. godine i Mitrovica i Zubin potok, svi gradovi na severu Kosova su bili u sastavu centralne Srbije, a neko ko pokušava da spasi šta se spasiti može, ne valja, on je izdajnik, a treba da dođu ovi. Njima je cilj da otmu vlast - naglašava Vučićević i dodaje:

- Tajkunu Đilasu, Jeremiću, Obradoviću, Jankoviću i svima njima, svi su oni isti, oni žele samo haos, da bi iz haosa oteli vlast. Oni vide da na ekonomskoj priči, državnoj, diplomatskoj i međunarodnoj priči ne mogu da urade ništa. Govorili su da je važan rast BDP-a, evo podataka, sada kažu da to ne valja - podsetio je Vučićević.

Foto: TvPink Printscreen

On je rekao da pomenutima ne valja kada su izgrađene stotine kilometara auto-puta, a da im valja kada su oni izgradili auto-put od, kako kaže, iz njive u njivu, na deonici Ljig-Obrenovac.

- Taj auto-put je propao i mora da se ulaže stotine miliona evra u njegovo popravljanje, zato što su ga stručnjaci iz Demokratske stranke napravili tako da je popucao za nekoliko godina - kazao je Vučićević.

#Aleksandar Vučić

#Dragan J. Vučićević

#Dragan Đilas

#Vuk Jeremić

'