AKTUELNO

Dela su jača od svih lepih reči kojima danas pribegavaju i Dragan Djilas i Vuk Jeremić, saopštio je danas Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu.

- Na veoma sistematičan način, oni se trude da iskoriste svaki momenat kako bi napravili put za neku svoju novu vladavinu, po njihovim pravima i pravilima. Naravno da su to ista ona prava i pravila koja su nam ostavila prazne budžete, nedovršene projekte kao i veliki broj propuštenih prilika da se građanima Srbije obezbedi bolji život. To su ista ona prava i pravila na osnovu kojih je gospodin Đilas stekao impozantnu privatnu imovinu, koju bi onda svaki građanin Srbije trebalo da poseduje ako je već stečena isključivo čistim radom i trudom, kako on sam navodi - ističe se u saopštenju koje je potpisao potpredsednik SNS Miloš Vučević.

- Da li to onda znači da ostatak Srbije nije vredan i angažovan? Da naši građani nisu radnici? Isti onaj narod za koji Djilas kaže da mu je bitan, a kom je mirno i postupno svakodnevno oduzimao i pravo i pravdu i vrednost - sve ono što kaže da nam nedostaje danas - dodaje se u saopštenju.

Kako se dodaje, Jeremić kao predstavnik drugačijeg modela politike, koji se za svoj rad naplaćivao kod muslimanske braće, sada katarske pare troši na kampanje lepih reči dok mi pokušavamo da rešimo pitanje Kosova i Metohije koje je dovedeno do krajnjih granica upravo zahvaljujući njemu.

Uz podsećanje da za novi "Savez za Srbiju" kažu da okuplja različite kao prihvatljive, u saopštenju se napominje da svojim uvredama na račun predsednika Srbije, kao i svih koji su deo tima vladajuće stranke pokazuju da im je pojam prihvatanja različitosti i dalje stran.

- Ovo jeste skup različitosti - ali onoga što Srbiji nije potrebno - ističe se u saopštenju i dodaje: "Uništena ekonomija, rasprodaja državnih i nacionalnih inetersa i puni privatni računi su epilog vladavine pomenutih političara koji nakon svega daju sebi za pravo da se pozivaju na odgovorsnost, miran dijalog i traženje rešenja. Ako se samo malo pažljivije pročitaju njihove fine reči, videćete u tim redovima jasno definisane stavove koji nisu ni dan danas u interesu građana Srbije. Isti oni stavovi koji su Srbiju doveli do reformi, isti oni stavovi koji se ne uklapaju u ovo danas kada smo pokazali da smo spremni da se izdignemo iz pepela u koji su nas oni pretvorili".

Javni dug Srbije je danas ogledalo odgovornog rada vladajuće stranke na svim nivoima. Svakim danom je sve više stranih investitora koja na opustošenim i rasprodatim mestima izdižu nova postrojenja, nova radna mesta i novu šansu za sve nas.

Pitanje Kosova i Metohije za njih je bio dugogodišnji problem, a za nas je pitanje očuvanja Srbije i takvim pristupom mi smo pokrenuli dijaloge, postavili jasne ciljeve i stavili ineters države i njenih građana na prvo mesto. Danas je Srbija sigurna da ide svojom stazom koju sama kreira, a ne koju su joj iskreirali. Danas je Srbija tu da pregovara, da pita ali i da bude pitana, da se bori na legalan i legitiman način. Danas je Srbija tu da podrži i pokaže da je zaista bitan svaki građanin zemlje i da to nije priča koju smo inače slušali u vladavini Đilasa, Jeremića, Obradovića i sličnih.

- Bilo je teško, ali smo pokazali da se isplati. Bilo je mnogo izazova ali smo pokazali da su oni rešivi kada ispred ličnog interesa postavite interes svih građana. I mi se dosledno držimo svojih reči, naša dela su pokazatelj da nema praznih obećanja već zajedničkih dogovora. Svestan sam da je teško u ovakvom sistemu, koji smo se toliko trudili da izgradimo, vratiti sve na onaj isti put ličnih prava i pravdi pojednica i da to smeta i Đilasu i Jeremiću i Obradoviću, kao i njima sličnima. Bilo bi pohvalno videti da su se toliko različiti ljudi okupili i seli za isti sto, ali je nažalost taj sto rezervisan za njihove lične interese, a ne pregovore o budućnosti Srbije. Vratili su se sada kada Srbija ponovo ima tu svoju budućnost, kada Srbija ponovo ima snagu. Vratili su se sada oni koji su je rušili da je ponovo skućenu raskuće. Jer, kako kaže stara narodna 'Vuk dlaku menja, ali ćud nikada'. A njihovu ćud smo skupo platili - piše u saopštenju.

#SNS

'