separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Dačić: Nemoguća jednostrana demarkacija


Kosovo je jednostrano proglasilo nezavisnost, ali o demarkaciji ne može odlučivati na isti način, jer postoje neke stvari koje se ne mogu tako raditi, poručio je danas prvi potpredsednik vlade i ministar inostranih poslova Ivica Dačić.


- Nema nikavih koraka u tom smeru dok se ne postigne dogovor - rekao je Dačić na konferenciji za novinare povodom informacija da Priština priprema demarkaciju sa Srbijom.

Minitar je podsetio da je više puta ukazivao da nema dileme da mi želimo postizanje kompromisa, te da druga strana treba da se izjasni da li i ona to hoće. 

- Dijalog će biti nastavljen u septembru, kako je rekao predsednik Aleksandar Vučić. Ne znam da li će biti još nekih sastanaka van tog dijaloga na raznim međunarodnim forumima. Trenutno nemamo neki predlog oko kojeg je postignut dogovor. O tome se tek razgovara. Ponekad se stvara utisak kao da je sve dogovoreno i rešeno - naglasio je on.

Povodom pominjanja da Priština želi da uzme Bujanovac i Preševo, Dačić je rekao da su to sve "prazne priče" i da ako neko želi da ozbiljno razgovara to mora biti deo ozbiljnog projekta.

Želimo najmanje loše rešneje za sve. Njaviše bi voleli da zemlje koje nisu iz ovog regiona da prate taj proces i podrže rešenje do kojeg dođemo

 On je podvukao da Srbija zbog toga zemljama koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova govori da je to pogrešna odluka i da pregovarački proces nije privreden kraju. 

- Nema nikakvih aktivnosti u pravcu demarkacije koje se sprovode. Postoji administrativna linija, a nju već dvadeset godina kontroliše Kfor. Nikakvih drugih aktivnosti nema. Ako neko misli da je kompromis da treba da dobiju Preševo, Bujanovac, Medveđu mislim da ne razumeju situaciju u kojoj se nalaze - podvukao je Dačić. 

Upitan za referemdum o mogućem rešenju za KIM, Dačić je odgovorio citirajući Čerčila rekao da se nalazimo "na kraju početka tog pregovaračkog procesa".

Upitan za referemdum o mogućem rešenju za KIM, Dačić je odgovorio citirajući Čerčila rekao da se nalazimo "na kraju početka tog pregovaračkog procesa".

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti