AKTUELNO

Član glavnog odbora SNS Dušan Kozarev ocenio je danas da su predstavnici opozicije "ogluveli i obnevideli" od mržnje prema predsedniku Aleksandru Vučiću, jer drugačije ne može da se objasni to što ga svakodnevno napadaju zbog modela za rešenje kosovskog problema, koji, kako kaže, u ovom trenutku ne postoji i nije izvesno da će ga uopšte i biti što je i predsednik pomenuo više puta.

Kozarev u saopštenju navodi da oni ne napadaju bilo kakav plan predsednika Vučića, već svako njegovo nastojanje da se do kompromisa dođe, čime su samo još jednom potvrdili "štetočinsku prirodu svog bavljenja politikom".

- Njima nije važno šta predsednik Vučić radi ili govori, njima smeta samo njegovo postojanje i to što mu podrška kod građana, uprkos svim njihovim štetočinstvima i diverzijama, ne opada - naveo je Kozarev.

On kaže da su najglasniji u napadu na Vučića i njegove pokušaje da se perspektive za opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji osiguraju nekakvim kompromisom sa Albancima saradnici Vuka Jeremića, "heroja državotvornog projekta Albanaca u Prištini".

- Oni koji su plaćeni novcem stranih ambasada, a ne žele da objasne kakva je priroda i namena tog sponzorstva, nikada, uveren sam, neće dobiti novu priliku da pljačkaju Srbiju i urušavaju naše državne i nacionalne interese - rekao je Kozarev.

Narodna stranka nastavila je danas akciju "Jedan potpis menja sve", kako bi se sprečilo potpisivanje sporazuma sa Prišitnom, za koji tvrde da bi bio nepovoljan po Srbiju i značio priznavanje nezavisnosti Kosova.

Kako se navodi u saopštenju stranke, potpredsednik NS Nikola Jovanović pozvao je Vučića da saopšti šta je njegov plan za Kosovo.

On je tokom akcije u Beogradu izneo tvrdnju i da je "razgraničenje" marketinški termin i po njemu znači da bi Srbija trebalo da pristane na to da Kosovo postane član UN i da dobije teritoriju juga centralne Srbije.

#Dušan Kozarev

#SNS

'