AKTUELNO

Saša Milovanović, direktor dnevnog lista "Srpski telegraf" rekao je za Pink da su Jeremić, Tadić i cela ta ekipa, napravili su ogromnu štetu Srbiji i udaljili Kosovo još mnogo kilometara u odnosu na vreme pre njih.

Milovanović je povodom nedavnog slavlja Jeremića i Obradovića, a povodom izjave Angele Merkel da se neće menjati granice na Balkanu, rekao da je to sve posledica vladavine DS-a u vreme Tadića.

- Jeremić i uopšte ta vladavina DS-a u vreme Tadića, pričali su kako će imitirati borbu za Kosovo, bez ikakvih konkretnih stvari, kako bi Tadić, a račun toga dobio izbore, a će pogurati nezavisnost Kosova. Ta obećanja su davana 2008. u Vašingtonu - rekao je Milovanović.

Kako kaže, Jeremić, Tadić i cela ta ekipa, tada su napravili ogromnu štetu Srbiji i udaljili Kosovo iz Srbije još mnogo kilometara u odnosu na vreme pre toga, kako je rekao, zadali su završni udarac.

- Sada taj Jeremić poziva na neke peticije, a zapravo hoće i to malo što možemo da dobijemo da nam izbije iz ruku - rekao je Milovanović.

Foto: TvPink Printscreen

- Angela Merkerl i Nemačka više nisu jedno isto. Ona ima ozbiljne probleme autoriterta u EU, dobila je negativne reakcije od mnogih zemalja EU, a ima problema i sa Trampom - rekao je glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Alo" Duško Vukajlović.

Kako kaže, sada pokušava da svoju snagu dokaže na jedinom mestu gde može, a to je Balkan.

- Mislim da teško može ubediti ostale sile koje odlučuju, da ne podrže ono što se dogovore Srb i i Albanci, ako se dogovore  - rekao je Vukajlović.

Prema rečima predsednice skupštinskog Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Aleksandre Tomić, u septembru ćemo imati prilike da vidimo kako će Srbi na Kosovu reagovati na ovakav predlog, ali, kako kaže, cilj je očuvanje suvereniteta Srba na Kosovu, olakšanje njihovog života, života same Srbije, i uopšte očuvaje državnih i nacionalnih interesa.

Foto: TvPink Printscreen

- Imali smo unutrašnji dijalog u Srbiji po pitanju vekovnog rešavanja pitanja o odnosu Srba i Albanaca na KiM. I ono što je najvažnije da kažemo jeste da ćemo 9.septembra na mestu gde i treba da se čuju prvi predlozi, imati jednu sublimaciju opšte politike Aleksandra Vučića, ali i razgovora svih relevatnih subjekata koji su imali šansu da kažu šta misle i kako vide da možemo izaći sa objedinjenim predlogom - rekla je Tomić.

#Boris Tadić

#Kosovo

#Novo jutro

'