separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Zukorlić: Vučić ima moju podršku u rešavanju kosovskog pitanja


Predsednik SPP ističe da "nije loše imati više predloga (za rešenje pitanja Kosova) kojima bi se prišlo mirno i bez gorčine".


Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić kaže da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima njegovu podršku u rešavanju kosovskog pitanja, ali da treba da objasni šta znači njegov predlog o razgraničenju sa Kosovom.

- Potrebno je da predsednik razjasni šta znači razgraničenje. To može da bude i priznavanje postojećih granica, definisanje odnosa, ali može značiti i promenu granica. Ovo poslednje je najrizičnije, jer nigde u svetu, a posebno na Balkanu, nemamo ozbiljnijih primera da je do promene granica došlo bez sukoba - naveo je Zukorlić.

- Teorijski su moguće promene granica uz dogovor obe strane, ali ovde imate i zainteresovanost međunarodnih sila, dakle, to nije samo bilateralno pitanje i bio bih veoma oprezan. Nije loše imati više predloga kojima bi se prišlo mirno i bez gorčine. U svakom slučaju, Vučić ima moju podršku u rešavanju kosovskog pitanja - rekao je Zukorlić.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti