separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Srpska lista podržava Vučića, opoziciji poručili da ćuti


Predstavnici Srpske liste podržali su danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića u rešavanju pitanja Kosova i Metohije i poručili opoziciji da se ne oglašavaju jer će o tome odluku doneti oni koji imaju podršku naroda.


Oni su na konferenciji za novinare poručili i da pitanje KiM, odnosno odnosi Srba i Albanaca moraju da budu rešeni, ali da tog rešenja još nema.

- Mi nemamo rešenje na stolu. Mi imamo neke predloge i u javnost nećemo izaći dok ne budemo imali neki predlog kako bi to razgraničenje trebalo da izgleda - rekao je predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Trenutno se, kazao je, ne razmatra opcija teritorijalnog razgraničenja, iako se o tome u poslednje vreme puno govori.

- Vodi se neviđena i sramna hajka pojedinih opozicionih lidera i kvazi političara koji se raduju tome da će Srbi sa severa Kosova pripasti Prištini - kazao je Rakić.

Rekao je da će o Srbima na KiM odlučivati oni koji su dobili najveću podršku naroda.

Zato, istakao je, vreme je da se kaže "dosta onima koji žive više od 300 kilometara od teritorije Kosova i Metohije, a više svetlosnih godina udaljeni od problema Srba koji žžive na prostoru Kosova i Metohije".

- Prekinite sa takvim ponašanjem jer se time stavljate na stranu Prištine i Albanaca, u stvari se javno deklarišete na čijoj ste strani i ko su vaši mentori - poručio je Rakić.

Potpredsednik kosovske vlade Dalibor Jeftić je da odnosi Srba i Albanaca moraju da se reše kako bi u budućnosti, oni koji ovde žele da žive, imali drugačiju situaciju i uslove za život.

Opoziciji je poručio da bi „najbolje bilo da ćute“.

- Njima vrlo jasno poručujemo da će nam najveću uslugu učiniti ako prestanu da se bave i na bilo koji način komentarišu situaciju na KiM. Opšte je poznato koliku podršku oni imaju - kaže Jevtić i dodao da je njihova namera samo da dođu na vlast.

- Naši zajednicki interesi kao nacije su važniji od interesa pojedinaca, koji su u nekim vremenima bili u poziciji da se bave pitanjem KiM i životom na KiM - rekao je uz podsećanje da kosovski problem nije od juče i da je predsednik Srbije Vučić odlučan u nameri da ga reši.

On je protiv zamrznutog kofnlikta.

- Opredeljeni smo za trajni mir i svi smo u obavezi da tako nešto podržimo, jer samo tako možemo da izbegnemo rat - kaže Jevtić.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti