AKTUELNO

Odbornička grupa "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd! " u Skupštini grada Beograda najoštrije je danas osudila, kako ističu, političku hajku koju sve učestalije vode Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović i ostali iz "lopovsko-tajkunske koalicije" protiv predsednika Aleksandra Vučića.

- Najbizarnije je to što misle da napadima na porodicu i pozivima na puč i krvoproliće mogu da ga pobede i ponovo svojim katastrofalnim politickim odlukama dovedu Srbiju na političke margine - navodi se u saopštenju.

Dodaju da odbornička grupa, kao i građani Beograda, to jedino mogu da vide kao izraz apsolutne nemoći, nesposobnosti i poraza "Saveza za pljacku Srbije ", koji je, kažu, samo i isključivo vođen ličnim interesima.

- Tajkunskom opozicionom bloku, ujedinjenom sa jednim jedinim ciljem - da destabilizuje Srbiju, koja uživa sve veći ugled u svetu, koja ima pouzdane partnere na istoku i na zapadu, koja se ekonomski razvija iz meseca u mesec, poručujemo i podsećamo da su građani dali svoj sud o njihovoj propaloj politici na izborima na svim nivoima, i time jasno pružili punu podršku politici koju vodi predsednik i SNS - poručuju naprednjaci.

Ukazuju i da je privredni rast sada 4,5 odsto, nezaposlenost drastično smanjena, a da je Vučićeva politika dovela investitore, omogucila otvaranje brojnih fabrika, razvijanje infrastrukture i ravnomerni razvoj Beograda i Srbije.

- Omogućila je da se grade bolnice, škole i vrtići, životni standart je svakog dana sve bolji i bolji što je potvrdio i MMF, a dokaz za to je znacajno povecanje plata i penzija koje se najavljuje za ovu godinu - dodaje se.

SNS se, ističu, uvek vodila i vodiće se onim što je najvažnije za budućnost Beograda i Srbije.

- Sa ponosom stojimo iza svake reči i svake odluke predsednika Vučića, posebno kada je reč o rešavanju najvažnijeg pitanja za Srbiju - pitanje Kosova i Metohije, jer vodi politiku mira, koja će uvek biti u interesu svih naših građana - zaključuje se u saopštenju.

Na napade su pojedinačno reagovali i članovi Glavnog odbora SNS, Aleksandar Savić i Srđan Kolarić, koji su naveli da se u svakoj uređenoj zemlji pretnje predsedniku shvataju ozbiljno i iziskuju delovanje nadležnih državnih organa.

- Pozivi na vojni puč i državni udar, pokazuju još jednom jedine namere Obradovića, Jeremića i Đilasa - a to je dolazak na vlast po svaku cenu, pa čak i po cenu krvoprolića i nesreće naroda - ocenio je Savić, koji je i predsednik opštine Voždovac.

Smatra da opozicija, u trenutku kada se predsednik ponaša kao ozbiljan državnik, koji se suočava sa problemima, ne želeći da sakrije ništa od naroda, svakoga dana pokazuje neozbiljost, nezrelost i nedoraslost ulozi koju bi htela da ima u politickom životu Srbije.

- Sposobni su samo da skupljaju peticije koje ostaju mrtvo slovo na papiru. Čak i to im loše ide - naveo je Savić u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, opozicija je sposobna samo za kritiku bez osnova i "guranje stvari pod tepih", umesto da shvate ozbiljnost situacije i ponude neko rešenje.

- To su radili kada su bili na vlasti, to rade i sad, jer za druge stvari nisu sposobni. Smišljaju nove i nove programe sa 10, 20, 30 tačaka, a nisu spremni da se uhvate u koštac sa realnim problemima gradana i države. Predsednik svakog dana dokazuje da je spreman da rešava probleme i vrlo otvoreno o tome govori, a sve u cilju bolje buducnosti za Srbiju i sve naše građane - naveo je Savić.

Podršku predsedniku pružio je i Srđan Kolarić, predsednik opštine Čukarica, uz napomenu da se Srbija razvija i napreduje zahvaljujući ekonomskim reformama koje je Vučić započeo kao premijer.

- Svojim zalaganjem i nesebičnim radom i trudom, Vučić je učinio sve da građani danas žive bolje. Mi, koji smo u svakodnevnom kontaktu sa sugrađanima, najbolje razumemo potrebe običnog čoveka i trudimo se da sledeći politiku predsednika budemo dostupni i uvek spremni da rešavamo njihove probleme - kaže Kolarić.

Dodaje da ubedljiva podrška na prethodnim izborima dokazuje da su građani prepoznali i podržali napor i trud Aleksandra Vučića za stvaranje boljeg života.

Iz tih razloga, podvlači, osuđuje pretnje upućene predsedniku, od strane onih koji su Srbiju godinama uništavali i doveli je do bankrotstva.

- Pojedini opozicionari ništa dobro nisu doneli narodu, a njihova politika se zasniva isključivo na nesonovanim napadima na Vučića, nepotkrepljenim činjenicama i valjanim argumentima - naveo je Kolarić.

Uspešnost se, kaže, meri rezultatima, a zalaganjem i intenzivnim radom predsednika Vučića na polju unutrašnjih reformi i negovanju dobrih odnosa na međunarodnoj političkoj sceni, Srbija je danas postala stabilan i pouzdan partner.

- Srbija ne želi više sukobe, želi mir i bolju budućnost, a onima koji su je decenijama uništavali i koji su hteli da je zatru, narod neće dozvoliti da u tome uspeju. Da narodu u Srbiji ne treba haos i nasilje na koje pozivaju Obradović, Jeremić i Đilas, najbolje se pokazalo na izborima - dodao je.

Poručio je i da Vučiću pruža podršku u borbi za jaku i razvijenu Srbiju, koja je garant mira i stabilnosti i koja će omogućiti budućim pokolenjima miran život i lepšu budućnost.

- Mi svi treba da damo maksimalan doprinos i požrtvovanost u našem radu za dobrobit svih građana Srbije - zaključio je Kolarić u pisanoj izjavi.

#Aleksandar Vučić

#SNS

'