AKTUELNO

Nema sumnje da su ovakvim delovanjem protiv sopstvene zemlje uticali na stav koji je juče saopštila nemačka kancelarka Angela Merkel da promena granica na Balkanu.

Posle jučerašnje izjave nemačke kancelarke Angele Merkel da nije za pomeranje granica na Balkanu, a samim tim ni za razgraničenje sa Albancima, opozicija je ovu vest dočekala sa radošću i proslavila ju je na društvenim mrežama i uz pečenje poznatog čačanskog pečenjara kao veliku pobedu. Ovo zasigurno i jeste velika pobeda za Albance i za one koji se zalažu i rade protiv interesa Srbije.

Opozicija se, aminujući Merkelovu poziciju, složila sa tezom da i sever Kosova ostane Albancima, pa su se mnogi koji cene trud i napor uložen da se pitanje Kosova ponovo pokrene i stavi na sto, zahvalili opoziciji koja je "sačuvala Kosovo, celo i nezavisno".

Ovo je još jedan dokaz da opozicija nema niti jednu ideju o svom programu, ideju o budućnosti i ideju o rešenju pitanja Kosova, već im je najvažnije da se usprotive onome za šta se zalaže predsednik, a za šta mora postojati jedinstvo unutar države.

Ipak, napade opozicije, po svemu sudeći, osuđuje i narod, a dokaz tome je i činjenica da u Majdanpeku nije predate nijedna opoziciona izborna lista, iako rok za predaju ističe za tri dana.

Lokalni izbori raspisani su za 2. septembar, a do sada su proglašene samo dve izborne liste - SNS i PUPS, predata je i lista SPS, ali - nijedna opoziciona stranka još nije predala listu.

Rok za predaju izbornih lista ističe 17. avgusta, a deset dana pre održavanja izbora Opštinska izborna komisija proglašava zbirnu izbornu listu.

- Do sad su proglašene dve izborne liste - SNS i PUPS, dok je lista SPS predata juče, ali nije još proglašena, jer ima nekih nedostataka, koje moraju da otklone - rekao je predsednik OIK Miloš Jovanović. Učešće je, kaže, najavio pokret Dveri, verovatno će učestvovati i Dosta je bilo i Vlaška stranka, tako da Jovanović očekuje pet do šest stranaka.

Mediji navode i da će "najambciozniji" Savez za Srbiju najverovatnije propustiti izbore u Majdanpeku, jer će se baš tih dana zvanično registrovati. Kakva slučajnost!

Pročitajte još: ZMIJA OPET PROVOCIRA-Tači zahvaljuje liderima i građanima Preševa, Bujanovca i Medveđe koji podržavaju ujedinjenje

#Kosovo

#Opozicija

#Srbija

'