AKTUELNO

Gosti "Novog jutra" Božidar Spasić, Miroslav Bjegović i Ljuban Karan ističu da se u Srbiji vodi specijalni rat sa ciljem rušenja Aleksandra Vučića i potpune destabilizacije države. Ipak, ističu, narod ne treba da je zabrinut jer predsednik stoji s obe noge čvrsto na zemlji i neće dozvoliti destrukciju i urušavanje države.

Bivši operativac službe Državne bezbednosti Božidar Spasić ističe da Boško Obradović, Vuk Jeremić i Dragan Đilas žele propast i nije ih briga da li će i oni propasti u napadu na državni sistem.

- To je scenario koji smo predvideli još na proleće, a sada dolazi do izražaja. Postali su mnogo divlji, s obzirom na to da je pokrenuta priča o raznim važnim pitanjima koja moraju da se reše. Reč je o grupi komedijaša koja ide od pozorišta do pozorišta, drži svoje predstave i koristi društvene mreže imitirajući politiku koju vodi Donald Tramp - kaže Spasić.

Ističe da je u Srbiji na delu specijalni rat koji se vodi direktno pokušavajući da od ostatka društva odvoje predsednika Vučića, što im ne uspeva i nikada im neće uspeti.

Foto: TV Pink

Prvu ideju o razgraničenju, koje nije ni na vidiku, opozicija je dočekala na nož, a ne bi bili veliki ni značajni da iza njih ne stoje neki elementi, kaže Spasić.

- Pre svega, tu se pojavljuje neki unutrašnji lobi poput Nataše Kandić i Sonje Biserko - kaže Spasić. Govoreći o stavu Angele Merkel da neće biti promena granica na Kosovu, kaže da se slaže sa tim, ali da onda ovaj stav podrazumeva da neće biti promena granica Republike Srbije u čijem je sastavu Kosovo - kaže bivši obaveštajac za Pink i poručuje da narod ne sme da bude uzrujan i da predsednik čvrsto stoji iza njega.

Foto: TV Pink

Kada se albanska strana utiša, jave se ljudi u Srbiji koji dižu tenzije svojim pozivima na puč, što je direktno zadiranje u nacionalnu bezbednost, kaže dekan Fakulteta bezbednosti "Edukons" prof. dr Miroslav Bjegović.

- Pozivaju časne oficire da se podignu. Da li je onda to poziv i meni i mom kolegi Ljubanu Karanu, jer mi smo časni oficiri. I položili smo zakletvu da ćemo braniti narod, državu, ustavni poredak, a samim tim i predsednika - kaže Bjegović.

Podvlači da pojedinci ne bi bili snažni da nemaju podršku sa strane i vrstu zaštite koja im omogućuje da ne odgovaraju za svoje reči i postupke.

Foto: TV Pink

Potpukovnik bivše Kontraobaveštajne službe Ljuban Karan se slaže da je na delu specijalni rat i da ga vodi nekoliko obaveštajnih službi.

- Sve diktiraju američka i britanska služba, pomaže im nemačka i uveliko koliste lokalne službe na Balkanu, pre svega hrvatsku i albansku - ističe Karan za Pink.

Foto: TV Pink

Opozicija postaje veliki problem za vođenje specijalnog rata jer nema svoj politički program, pa je teško predstaviti je kao oragnizovanu političku snagu, kaže Karan.

- Zato dobijaju specijalnu ulogu: da prave probleme i nestabilnost u državi. Oni nisu, dakle, ozbiljni političari - kaže Karan.

Smatra da bi od veće koristi članovi opozicije bili kada bi bili u zatvoru, jer na slobodo nisu efikasni, a u zatvoru bi bili predstavljeni kao žrtve režima.

Ovakve izjave, kaže, namerno daju kako bi bili uhapšeni.

Ceo razgovor sa gostima "Novog jutra" pogledajte u nastavku:

#Boško Obradović

#Dragan Đilas

#Vuk Jeremić

'