AKTUELNO

Lažni "veliki" Srbi Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović i šiptarski lobisti Nataša Kandić i Sonja Biserko, konačno su uspeli u svojoj nameri da sačuvaju celovitost lažne nezavisne države Kosovo tako što su svojim sumanutim protivljenjem ideji o razgraničenju Srba i Albanaca na KiM, praktično naterali nemačku kancelarku Angelu Merkel na izričit stav da promena granica na Balkanu neće biti.

Angela Merkel danas se oglasila po pitanju granica na Balkanu rekavši da promena neće biti, čime je, najverovatnije, ideju o razgraničenju Srba i Albanaca stavila ad akta.

Ovakvom stavu Merkelove u velikoj meri doprinela je i tradicionalna srpska nesloga, a pre svega stav takozvane srpske opozicije, predvođenje Draganom Đilasom, Vukom Jeremićem, Boškom Obradovićem, kao i nekim zvaničnicima Srpske pravoslavne crkve i nevladinih organizacija.

Podsetimo, Đilas, Obradović, Jeremić potpomognuti vojvođanskim autonomašem Nenadom Čankom, Sonjom Biserko i igumanom manastira Visoki Dečani Savom Janjićem, pokušavaju, protiveći se svakom smislenom pokušaju aktuelne vlasti i predsednika Srbije Aleksandra Vučića da dođe do rešenja kosovskog problema, da se domognu vlasti i državne kase.

Oni ulaze u golu borbu za vlast i ne interesuje ih ništa drugo, a najmanje sudbina Kosova i Metohije i srpskog naroda koji tamo živi.

Setimo se, reč je o istim onim ljudima za čije vlasti je 2008. Kosovo dobilo "nezavisnost", istim onim ljudima koji su se izglupirali pred Međunarodnim sudom pravde 2009. i gotovo omogućili legalizaciju te "nezavisnosti", isti oni koji su 2011. postavili carinu na Jarinju i tako jasno pokazali da su se Kosova odrekli.

O tome kako su Đilas, Jeremić, Obradović, Kandićka, Biserko, Čanak i njima slični čuvali Kosovo i Metohiju i brinuli o sudbini Srba dok su bili na vlasti najbolje je pitati ljude koji žive u Mitrovici, Gračanici, Ranilugu, Šilovu, Leposaviću i Zvečanu, koje zbog svoje zauzetosti brčkanjem u luksuznim letovalištima ni ove godine nisu imali vremena da vide.

Eto gospodo, jeste li sada srećni što ste izborili za celovito "nezavisno" Kosovo i što Srbi najverovatnije, zahvaljujući vašem stavu, neće dobiti ništa, umesto nešto za šta se svim silama bori predsednik Srbije Aleksandar Vučić?

#Boško Obradović

#Dragan Đilas

#Nenad Čanak

#Vuk Jeremić

'