AKTUELNO

Nakon što je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao istinu u vezi sa Kosovom koja je za dobrobit srpskog naroda, našao se na udaru Bakira Izetbegovića i stranaca, ali i opozicije u Srbiji

Sada perjanica Dragana Đilasa, Janko Veselinović traži da se Dodiku zabrani ulazak u Srbiju i da se proglasi personom non grata.

Nakon uvredljive i neprijateljske izjave da je pitanje "da li Srbija može da podnese da joj se vrati Kosovo" Miloradu Dodiku bi trebalo zabraniti ulazak u Srbiju i proglasiti ga osobom non grata", napisao je Veselinović na Tviteru.

Podsetimo, Dodik je rekao da malo ko razmišlja o tome da li bi Srbija mogla da podnese da joj se vrati Kosovo i da Albanci dobiju 30 odsto poslanika, mesto premijera ili predsednika države.

Foto: Tanjug

- Da biste se legitimisali pred međunarodnom zajednicom morali biste Albancima da date 30 odsto mesta u parlamentu, mesto premijera, ili predsednika Skupštine ili mesto predsedika države. Morali biste da uvedete njihov jezik barem u parlament. Ako neko misli da to možemo, hajde to da guramo - rekao je Dodik i dodao da misli da te spremnosti nema.

On je dodao da smatra i da bi četiri opštine sa severa trebalo da se reintegrišu u sastav Srbije, da se obezbedi najviši međunarodni standardi za zaštitu srpskog naroda na Kosovu i crkvene imovine kao i da se za nju traži neka vrsta eksteritorijalnosti.

#Boško Obradović

#Dragan Đilas

#Milorad Dodik

'