AKTUELNO

Gosti 'Novog jutra' komentarisali su navode u medijima da lideri opozicije u Srbiji spremaju vojni udar i pozivaju na krvave sukobe. Nedeljković, Jeremić i Obradović podvukli su da opozicija nema ideje, ali ima cilj - da Vučića obori sa vlasti i zauzme njegovo mesto. Na putu do cilja, ističu, opozicija ne bira sredstva.

Izjave lidera opozicije i pozivi na vojni udar i krvave sukobe u Srbiji neprimereni su, kaže novinar "Večernjih novosti" Nikola Nedeljković.

Foto: TV Pink

- Kvalitetna opozicija je dobra stvar za zemlju jer predstavlja korektora vlasti, dok ovde opozicija deluje razjedinjeno i potpuno beizdejno. U fokusu im je skidanje Vučića sa vlasti, nemaju ideje i sve to rezultira slabom popularnošću u javnosti, što pokazuju brojna istraživanja - ističe Nedeljković za "Novo jutro".

Svaka reakcija opozicije je, ističe, bazirana na reakciji vlasti. Oni ne izlaze sa svojim idejama jer ih nemaju i oglašavaju se samo kako bi kritikovali poteze vlasti.

Foto: TV Pink

- Njihov spoj je nerazumljiv jer je reč o liderima koji se ne bi spojili u drugim okolnostima - kaže Nedeljković.

Bivši selektor Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović kaže da je ovo najslabija opozicija u istoriji srpskog parlamenta. Podseća da nemaju ideje, da sve što nude je na nivou rijalitija i nude samo "običnu pljuvačinu".

- Ipak su obrazovani pa bi trebalo da iznose neke predloge, stanu uz neke zahteve... Smešne su priče i na kraju se vidi kakav im je rezultat - kaže Obradović.

Foto: TV Pink

Glavni i odgovorni urednik portala "Embargo" Predrag Jeremić ističe da se u Srbiji organizuje novi vid političke borbe: "ako ne uspem da pobedim na izborima, pokušaću da organizujem državni udar ili vojni puč".

- Kroz problem Kosova, kroz koji je trebalo da imamo nacionalni konsenzus, Aleksandar Vučić pokušava da se skine sa vlasti. Cela opozicija je fokusirana upravo na mržnju prema jednom čoveku - Vučiću i na pokušaju da umesto njega, na vlast dođu oni. Ipak, kao da ne razumeju da ovo u javnosti pravi kontra efekat - kaže Jeremić.

Foto: TV Pink

Govoreći o navodima medija da Dragan Đilas, Vuke Jeremić i Boško Obradović žele da od Crkve traže pomoć kako bi u septembru organizovali veliki miting u Beogradu, Nedeljković kaže da je reč o pokušaju da se oslone na uticajnu instituciju jer sami ne mogu da dođu do cilja. Ipak, Nedeljković podseća da se crkva verovatno neće mešati, kao što 5. oktobra nije dala svoj zvaničan stav o dešavanjima, ali da je neformalnu podršku dala opoziciji.

- Mislim da bi ipak zadržala neutralan stav - kaže Nedeljković.

Ceo razgovor sa gostima "Novog jutra" pogledajte u nastavku:

#Novo jutro

#Opozicija

'