AKTUELNO

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je danas da je zajedništvo u rešavanju pitanja KiM važno zbog budućnosti Srbije i da samo oni kojima nije stalo do Srbije, već samo do vlasti i ličnog interesa, mogu da napadaju predsednika Republike zbog toga što se bavi tom temom.

- Gde ste bili svih ovih godina? U svojim poslovima i busanju u grudi da je Kosovo Srbija, a sve ste uradili da Kosovo odvojite od Srbije. Dok ste bili na vlasti, niste imali hrabrosti ni za teške političke pregovore s kosovskim Albancima, niti da izađete pred građane Srbije i kažete kakva je situacija danas na Kosovu i u ostatku Srbije - navela je Mihajlović.

Ministarka je navela da oni nisu smeli da kažu ni gde će Srbija biti za 20 ili 30 godina, ako kosovsko pitanje budemo ignorisali zbog sitnih političkih interesa, ne mareći za posledice po stabilnost, po razvoj, po demografsku obnovu Srbije.

Prema njenim rečima, danas, kad je Vučić kao predsednik Srbije konačno tu temu pokrenuo, kad se o tome razgovara i u Srbiji, i sa kosovskim Albancima i sa svetom, trebalo bi kao društvo svi da saberemo snage, ma koliko bili različiti.

- I vi iz crkve, i vi iz civilnog društva, i mi koji smo u Vladi i na odgovornim pozicijama, i predstavnici drugih političkih stranaka. Naša snaga i volja je zajedništvo i to je ono što će voditi Srbiju i za 50 godina - dodala je ona.

- Dali smo podršku Aleksandru Vučiću jer je pokazao da ume da se hvata u koštac i rešava teške probleme, za razliku od Đilasa, Jeremića, Obradovića i ostalih koji nude povratak u prošlost. I danas, dok se Vučić bavi opstankom Srbije, takvi vode računa samo o svojim sitnim političkim i ličnim interesima i napadima na njega pokušavaju da zaustave svaki razvoj i da kazne građane Srbije što nisu izabrali njih - rekla je Mihajlovićeva.

Poptredsednica Vlade je poručila da svaka kap mržnje koju opozicija šalje predstavlja korak unazad za Srbiju.

#Zorana Mihajlović

'