AKTUELNO

Srbija i Rusija će nastaviti da unapređuju vojno-tehničku saradnju, zajednički je zaključak sastanka ministara odbrane Srbije i Ruske Federacije, Aleksandra Vulina i Sergeja Šojgua.

Rusija daje punu podršku Srbiji u rešavanju kosovskog problema i poštuje politiku predsednika Aleksandra Vučića, a Srbija nikada neće podleći antiruskoj histeriji i uvesti sankcije Rusiji, konstatovano je na sastanku, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Šojgu i Vulin sastali su se na vojnom poligonu Alabino nadomak Moskve po završetku Međunarodnih vojnih igara.

Srpski ministar odbrane je u posetu RF došao na Šojguov poziv.

Foto: Tanjug

Požželevši dobrodošlicu srpskoj delegaciji, Šojgu je rekao da mu je drago što sa Srbijom i Vulinom ima aktivnu saradnju i istakao da se sa srpskim kolegom vidi već treći put od početka ove godine.

Vulin je preneo pozdrave predsednika Srbije i vrhovnog komandanta VS, Aleksandra Vučića i zahvalio se predsedniku RF zbog njegovog razumevanja pozicije Srbije kada je u pitanju rešavanje pitanja Kosova i Metohije.

- Još jednom smo dobili podršku Ruske Federacije kada je u pitanju rešavanje kosovskog problema, da je Srbija ta koja možže i treba da donese odluku, a da će Ruska Federacija uvek biti uz Srbiju. Ruska Federacija veoma poštuje politiku našeg predsednika i poštuje politiku Srbije kada je u pitanju očuvanje Kosova i Metohije, kada je u pitanju očuvanje interesa Srbije i srpskog naroda - rekao je Vulin.

Foto: Tanjug

Vulin je istakao je i da je Srbija prijateljska zemlja Rusiji.

- Srbija nikada neće učestvovati u antiruskoj histeriji i nikada neće razmatrati uvođenje bilo kakvih sankcija Ruskoj Federaciji, niti će biti tamo gde se o Rusiji loše govori ili gde se Rusija napada - rekao je srpski ministar odbrane.

Šojgu je saradnju Rusije i Srbije ocenio kao veoma uspešnu naročito u delu vojno-tehničke saradnje, što je za Rusiju i najbitnije, i najavio i unapređenje saradnje na poljima vojno-tehničke, vojne saradnje kao i saradnje koja se tiče zajedničkih vežbi i obuka, navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug

Potvrdio je da u narednom periodu Srbija može očekivati da će se nastaviti realizacija Potvrdio je da u narednom periodu Srbija možže očekivati da će se nastaviti realizacija. Šojgu se zahvalio ministru Vulinu na učešću ekipe Vojske Srbije na Međunarodnim vojnim igrama.

- Vaša ekipa je bila veoma uspešna na ovom svetskom takmičenju. Razumem da bi ste hteli bolje i zato sam spreman da vašoj ekipi sledeće godine pružim sve mogućnosti za trening - zaključio je Šojgu.

#Aleksandar Vulin

#Kosovo i Metohija

#Rusija

'