separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Popović zahvalio Rusiji na principijelnom stavu o KiM


Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović zahvalio je danas za podršku i principijelni stav ruskog naroda i predsednika Vladimira Putina po pitanju Kosova i Metohije i naglasio da svako rešenje za srpsku južnu pokrajini mora biti po Ustavu Srbije i Rezoluciji 1244.


On je to rekao nakon sastanka sa direktorkom Departmana za informisanje i štampu Ministartsva spoljnih poslova Rusije Marijom Zaharovom i ocenio da Srbija mora da bude aktivna kako bi pokazala svim međunarodnim činiocima šta se dešava na KiM.

Autor: Tanjug

- Kosovo je u poslednjih 10 godina najsiromašniji deo Evrope, crna rupa Evrope, gde su danas na vlasti ljudi koji su bili teroristi i koji su učinili da desetine mladih napuste tu teritoriju - rekao je Popović.

Prema njegovim rečima, očigledno je da je koncept zapadnog faktora, koji je rešio da od Kosova napravi neko čudo, potpuno propao.

Popović je istakao da Kosovo ima mogućnost i da ima potencijal da se ekonomski razvije jer je, kako kaže, Kosovo najbogatiji deo Srbije sa svoji rudnim bogatstvima.

Autor: Tanjug

Kaže da je sa Zaharovom razgovarao o razmeni studenata iz naučnoistraživačkih oblasti, kao i da su razmatrali mogućnost da se studenti iz Petnice povežu sa najvećim istraživačkim ruskim Dečijim kampom Atek i podvukao da bi to bilo od ogromnog značaja.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti