AKTUELNO

Stav Rusije po pitanju Kosova je dosledan i zasnovan na međunarodnom pravu, poštovanju suvereniteta Srbije i njenog unutrašnjeg zakonodavstva, izjavila je danas direktorka Departmana za infomisanje i štampu Ministarstva posljnih poslova Rusije, Marija Zaharova.

- Mi ne odstupamo od tog doslednog stava - rekla je Zaharova na zajedničkoj konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije posle sastanka sa Ivicom Dačićem.

Foto: Tanjug

Na pitanje kakav je stav Rusije po pitanju razgraničenja, Zaharova je uzvratila kontrapitanjem: "Vi nećete imati problema sa tim?"

Dodala je da će se Rusija ponašati sa poštovanjem prema odluci srpskog naroda, ali je još jednom upitala da li će Srbija imati probelma sa tim rešenjem.

Foto: Tanjug

Kada je reč o spoljnoj politici Rusije u celini, nekome se sviđa, nekome ne, ali smo dosledni, rekla je Zaharova i dodala da je to važan kvalitet naročito u savremenom svetu kada se obescenjuju međunarodni sporazumi i postaju “parče papira”.

Doslednost je vezana i za pitanje Kosova, rekla je ona i dodala da se njihov pristup zasniva na poštovanju međunarodnog prava, suvereniteta Srbije i to, dodaje, znaju i u Beogradu.

Ona je dodala da je problem Kosova postao međunarodni problem i da se ne tiče samo Srbije.

Foto: Tanjug

#Marija Zaharova

'