AKTUELNO

- Na istoj strani danas su se našli razni Janjići, Kandićke, Jeremići, DSS-ovci, Obradovići, Trajkovići i Trajkovićke, sveštenici i sekularne nevladine organizacije, lažni borci za svetu srpsku zemlju i pravi borci i promoteri nezavisnosti Kosova. Nikakve razlike nema između njih, svima je cilj da celo Kosovo bude nezavisno, da Srbija ne dobije ništa - navodi Srpska lista u saopštenju.

Srpska lista saopštila je danas, komentarišući izjavu igumana Save Janjića o KiM, da je uvek bila uz svoju crkvu, ali ne i one koji zloupotrebljavaju tu instituciju za politikantsko i razno još delovanje uz ocenu da su maske konačno pale, da je zajednički interes spojio nespojive i da je takvima cilj da celo Kosovo bude nezavisno.

Srpska lista kaže da su sramne kletve i pretnje predsedniku Vučiću, naročito jer dolaze od jednog monaha i igumana i da je sada jasnije za čiji interes Janjić danima "ne preza da, iznoseći laži i napadajući predsednika Vučića i sopstenu državu, skrnavi mantiju koju nosi i iza koje se krije".

- Na istoj strani danas su se našli razni Janjići, Kandićke, Jeremići, DSS-ovci, Obradovići, Trajkovići i Trajkovićke, sveštenici i sekularne nevladine organizacije, lažni borci za svetu srpsku zemlju i pravi borci i promoteri nezavisnosti Kosova koju su i nagrađivani za te aktivnosti u Prištini... Argumentacija im je identična, a ne razlikuje se od one koja se može čuti iz Prištine ali i iz pojedinih svetskih centara moći, sponzora kosovske nezavisnosti - poručuju iz Srpske liste.

Foto: Wikipedia

Navode da su maske konačno pale, da nikakve razlike nema između njih, da je svima takvima cilj da celo Kosovo bude nezavisno, da Srbija ne dobije ništa i da je zajednički interes spojio nespojive.

- Pored toga, Sava Janjić se drznuo da proziva onoga ko je najviše učinio za srpski narod i Srpsku pravoslavnu crkvu na Kosovu i Metohiji. Srpska lista je uvek bila uz svoju crkvu, poštovala je i poštovaće, ali ne i one koji zloupotrebljavaju tu instituciju za politikantsko i razno još delovanje, u interesu i za račun drugih - rečeno je u saopštenju.

Ističu da nema tajnih rešenja, isceniranih napada i da "sve laži Save Janjića polako izlaze na videlo".

- Ali nema ni izvinjenja Save Janjića. Umesto toga, dobijamo nove laži da se tobože neko uplašio njegovih reči, pa je tako on predupredio nekakve nemile scene i scenarije. Da nije tužno, bilo bi smešno - navodi se.

Janjić je ranije danas rekao da je razgraničenje "kolosalni poraz za Srbiju" jer se, kaže, teritorije Srbije treba podeliti po etničkom principu Sever Kosova za Preševsku dolinu.

Pročitajte još: ĐURIĆ: Vi, lažni rodoljupci, najzaslužniji ste za razbijanje države!

#Sava Janjić

#Srpska lista

'