AKTUELNO

Predsednik Saveza Srba iz regiona ističe da ni posle dve decenije nisu rešeni problemi sa kojima se suočavaju oni koji su proterani iz Hrvatske i dodao da u narednom periodu njihovi problemi neće moći da se reše bez pritiska iz Brisela i Vašingtona i ostatka međunarodne zajednice.

Ni posle više od dve decenije nakon završetka rata, u Hrvatskoj ne postoji volja da se prevaziđe ratna prošlost, a brojni problemi prognanih Srba i dalje nisu rešeni, izjavio je predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta.

Kako je rekao, svakog 5. avgusta treba da upozorimo da "Oluja" nije bila nikakva "čista vojna akcija", već udruženi zločinački poduhvat čiji je cilj bilo proterivanje Srba iz Hrvatske.

Prema njegovim rečima, ni posle više od dve decenije nisu rešeni problemi sa kojima se suočavaju oni koji su proterani iz Hrvatske i dodao da u narednom periodu njihovi problemi neće moći da se reše bez pritiska iz Brisela i Vašingtona i ostatka međunarodne zajednice.

On je naveo da je oteto više od 40.000 stanarskih prava, 50.000 penzionera potražuje penzije, potražuje se oko 800.000 poljoprivrednih parcela, desetine hiljade Srba ne može da potvrdi radni staž, a hiljadama građana i dalje se duguje dinarska i devizna štednja.

- Nažalost, u Hrvatskoj nema nikave volje da se prevaziđe ratna prošlost - rekao je Linta.

Linta je ocenio da je tema današnje Hrvatske prošlost i NDH, a paradigma toga jeste pevač Marko Perković Tompson iza koga stoje sve relvantne društvene snage - crkva, fudbalska reprezentacija, hrvatska vlast, a predsednica Kolinda Grabar Kitarović kaže da je on njen omiljeni pevač.

Pročitajte još: Linta za Pink: Duboko je nečasno da bilo koji Srbin navija za hrvatske fudbalere koji su dokazali da su promoteri ustaštva i antisrpstva! (VIDEO)

#Hrvatska

#Miodrag Linta

'