AKTUELNO

Prema njegovim rečima, moramo još snažnije i odlučnije da branimo naš narod i njegova prava u državama nastalim raspadom Jugoslavije.

Predsednik Srpske narodne partije i ministar u Vladi Srbije Nenad Popović ocenio je da je akcija "Oluja" bila pokušaj da se "do kraja sprovede ustaški genocid nad Srbima u Hrvatskoj započet u vreme Nezavisne države Hrvatske (NDH)".

On smatra i da Srbija više ne sme da odstupa od zaštite prava na život i postojanje Srba u Hrvatskoj i u regionu.

- Današnja Vlada u Zagrebu nastavlja genocidnu politiku NDH, šireći mržnju prema Srbima i nastavljajući njihov progon iz Hrvatske ukidanjem njihovih ljudskih, nacionalnih i političkih prava - ocenio je Popović u izjavi za javnost, saopštila je SNP.

Prema njegovim rečima, moramo još snažnije i odlučnije da branimo naš narod i njegova prava u državama nastalim raspadom Jugoslavije.

- Da Srbin u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, oseti da je njegova matica iza njega i da ga čvrsto i nepokolebljivo brani i štiti - ukazao je Popović.

Kako je objasnio, to podrazumeva da Srbija u budućnosti izdvaja veća sredstva za podršku srpskim kulturnim, prosvetnim i verskim institucijama u zemljama u regionu.

On smatra i da bi pitanje diskriminacije Srba u regionu trebalo da se internacionalizuje, kako bi se, u njegovo rešavanje uključila Rusija, kao, kako kaže, dokazani prijatelj i saveznik srpskog naroda.

#Hrvatska

#Nenad Popović

#Oluja

'