AKTUELNO

Predsednik lažne države Kosovo očekuje poteškoće u narednim mesecima.

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači je današnji sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu, uz posredovanje šefice evropske diplomatije Federike Mogerini, ocenio "najtežim u poslednjih šest godina".

Tači je u prisustvu Mogerinijeve nakon sastanka rekao da je to bio "težak sastanak".

- Ovo je najgori sastanak koji je održan sa Srbijom u poslednjih šest godina - rekao je Tači.

On je objasnio da su Vučić i on najpre razgovarali sa Mogerinijevom o "evropskoj budućnosti lažne države Kosovo, normalizaciji odnosa i postizanju konačnog sporazuma sa Srbijom".

Foto: Tanjug

- Konačni sporazum treba da bude za dobre susedske odnose, mir i stabilnost na Balkanu i integraciju u NATO i EU. Nakon toga održali smo sastanak na nivou predsednika, bio je kratak, ne lak, najkraći i najgori sastanak od svih sastanaka koje smo održali u posljednjih šest godina - naveo je Tači.

Ipak, rekao je da i "dalje vidi svetlo na kraju tunela", mada će, dodaje, to "biti izuzetno teško".

- Srbija i dalje vidi Kosovo kao deo svoje teritorije. Predsednik Vučić i Srbija moraju shvatiti da je Kosovo suverena država. Mi ćemo raditi na postizanju konačnog sporazuma koji će biti dobar obe zemlje, ali će tu biti još većih poteškoća u narednim danima i mesecima - zaključio je Tači.

#Aleksandar Vučić

#Hašim Tači

#Kosovo

'