AKTUELNO

Potpredsednica Vlade Srbije ističe da bi Janković "okrenuo leđa" prijateljima Srbije poput Viktora Orbana, Redžepa Tajipa Erdogana, ali i Vladimira Putina.

Saša Janković je novim programom o ujedinjenju opozicije pokazao da ni on, kao ni ostatak opozicije, nemaju odgovor na brojne probleme koji se nalaze pred Srbijom, kao i da ga ne zanimaju problemi običnih građana, smatra potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS, Zorana Mihajlović.

- Janković tvrdi da bi bio veći Evropljanin nego što je to naša vlada i zaboravlja da je ta vlada poslednjih godina učinila najveći iskorak ka EU - kaže Mihajlovićeva u saopštenju dostavljenom medijima i podseća da se njegove kritike dešavaju u vreme kada Vlada Srbije i predsednik Aleksandar Vučić svakodnevno tragaju za kompromisom o Kosovu.

Komentarišući program koji je Janković predstavio, a u kojem navodi da bi, "okrenuo leđa", kako kaže Mihajlovićeva, prijateljima Srbije poput Viktora Orbana, Redžepa Tajipa Erdogana, ali i Vladimira Putina, potpredsednica vlade konstatuje da za razliku od njega "naša Vlada vodi Srbiju u EU, ali i razvija najbolje moguće odnose sa svim susedima, sa velikim evropskim i svetskim ekonomijama, ali i čuva istorijske veze sa našim prijateljima kao što je Rusija".

Mihajlovićeva poručuje da je Srbija mala zemlja i da nema luksuz da se odriče bilo kog prijatelja, te zaključuje da će tako biti dok su na vlasti SNS i Aleksandar Vučić, a da oni koji ovakvu politiku žele da promene nikad neće dobiti podršku građana.

#Saša Janković

#Zorana Mihajlović

'