AKTUELNO

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Mirković izjavio je danas da je neverovatno da potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović odobrava kršenje zakona u vreme nabavke tramvaja u Beogradu samo zato što je firma čija je ponuda bila povoljnija iz Hrvatske.

- Ovo nam samo pokazuje da bi u slučaju nekog čuda i povratka tajkuna Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Boška Obradovića i njima sličnih na vlast, poslove dobijale firme koje njima odgovaraju i sa kojima oni mogu kasnije da naprave, narodski rečeno, kombinacije i obogate se na račun građana, a ne one firme koje ispunjavaju uslove konkursne dokumentacije - navodi se u saopštenju Mirkovića.

Prema njegovim rečima, takav pristup Djilasa doveo je do toga da Grad Beograd bude zadužen za 1,2 milijarde evra, što je ova gradska vlast na čelu sa SNS uspela da prepolovi.

- O svim ovim temama mogli smo da diskutujemo u Skupštini grada, ali vi ste tada imali preča posla i po vašim rečima bili ste u najlepšem gradu na svetu, Madridu - dodao je Mirković.

Jovanović je ranije saopštio da je tadašnji tender bio po strogim pravilima Evropske banke za obnovu i razvoj, da je odluka da se posao dodeli španskom CAF-u, a ne hrvatskom "Radetu Končaru", doneta je na osnovu stava komisije sastavljene od profesora Mašinskog fakulteta, kao i da je bila očekivana, jer se španskim tramvajem voze stanovnici više desetina gradova sveta, a hrvatski je do tada kupio samo Zagreb.

- Ukoliko SNS ima računicu da su hrvatski tramvaji najbolje rešenje za Beograd, neka ubuduće kupuju njih. Ako je nemaju, neka prestanu da obmanjuju javnost i da izvlače pare iz budžeta na jelke, gondole, 54 fontane i slične besmislice - dodao je Jovanović.

#Aleksandar Mirković

#Dragan Đilas

#SNS

'