AKTUELNO

Gosti "Novog jutra" komentarisali su naslovne strane dnevne štampe koje su uglavnom posvećene sinoćnom finalu Svetskog prvenstva. S tim u vezi, gosti su istakli da hrvatska reprezentacija nije slavila pobedu u igri, već je su u nju uspeli da umešaju rat i mržnju.

Govoreći o slavlju hrvatskih reprezentativaca koje je izražavalo mržnju prema Srbima i poziv na pokolj i zločine, Aleksandar Apostolovski, novinar "Politike", kaže da je "šteta".

- Igraju dobro, imaju odličnu ekipu i potiru sportski rezultat reinkarnacijom ponašanja koje bi u Nemačkoj, recimo, bilo kažnjeno. Hvratska ne baštini vrednosti jednog Ivana Gorana Kovačića, Vladimira Nazora, dok baštini vrednosti NDH - kaže Aostolovski.

Foto: TV Pink

Kada je reč o dizajnu hrvatskih dresova, novinar kaže da je činjenica da u Hrvatskoj Davor Šuker posle utakmice rekao da dešavanja u Rusiji mogu da proizvedu samo domovinski rat i fudbal.

- On ponovo meša rat, Srbe sa sportom koji treba da spaja ljude i zbližava ih - kaže Apostolovski.

Foto: TV Pink

Saša Milovanović, direktor "Srpskog telegrafa" kaže da je ponašanje Kolinde Grabar Kitarović izgledalo kao kada "dete prvi put ode u Diznilend pa trči tamo-ovamo jer ne zna gde će".

- Bila je mnogo euforična, kao da je došla sa Egzita. Suština je da predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza koji nakon utakmice priča o ratu! Ne priča o navijačima, igri, atmosferi, nego o ratu?! Nisu problem ustaše koje pevaju uz Tompsona, već zvaničnici, fudbaleri, javne ličnosti... - kaže Milovanović.

Ističe da je slavlje na trgovima u Hrvatskoj bilo degutantno toliko da se jedna novinarka zgrozila. Kaže da su bili u "ustaškom ludilu" i da nisu slavili finale, već mržnju prema Srbima.

- Tužno je što Oluju smatraju veličanstvenom akcijom koju toleriše i Evropa, uključujući i imovinu koja je oteta - kaže Milovanović.

Foto: TV Pink

Milojko Pantić je, kaže, "ulizica i bitanga" zbog izjave da su svi koji su navijali za Ruse.

- Izjavio je ovu glupost pa je rekao da Đokovića pljuju kao i njega. Ne! Đokovića pljuju budale, a ti si ulizica i bitnaga koja vređa svoj narod i koja ne može da se poredi sa Đokovićem - kaže Milovanović. Dodaje da Hrvati nisu dozvolili Srbima da navijaju za njih.

Veo razgovor sa gostima "Novog jutra" pogledajte u nastavku:

#ALEKSANDAR APOSTOLOVSKI

#Novo jutro

#Saša Milovanović

'