AKTUELNO

Kako je ocenio ministar trgovine, trenutna situacija je takva da jedni apsolutno ćute očekujući da Aleksandar Vučić završi posao, drugi iznose rešenja iz devedesetih godina, a treći kalkulišu rešenjima koja ne korespondiraju sa realnošću.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić ocenio je danas da je za kosovsko pitanje "potrebno naći sui generis rešenje".

Ljajić je kazao da situacija nije nimalo jednostavna, da unutrašnji dijalog traje već izvesno vreme i da je bilo vremena da se izađe sa predlozima rešenja, ali da se zbog raznih kalkulacija malo ko usuđuje da jasno kaže šta misli i kako vidi rešenje tog pitanja.

On se založio da sve političke strukture iznesu svoj stav po tom pitanju i istakao važnost debate koja bi svima koristila.

Ljajić je ocenio i da je trenutna situacija takva da jedni apsolutno ćute očekujući da Aleksandar Vučić završi posao i da oni gledaju kako mogu da politički profitiraju, drugi iznose rešenja iz devedesetih godina, a treći kalkulišu rešenjima koja ne korespondiraju sa realnošću.

Pročitajte još: Marko Đurić: Nervoza Prištine je razumljiva - nije sve po njihovoj volji

#Kosovo

#Rasim Ljajić

'