AKTUELNO

Član Predsedništva Srpske napredne strane i državni sekretar MUP-a Biljana Popović Ivković razgovarala je danas sa predstavnicima Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) o politikama koje sprovodi Vlada Srbije, predvođena SNS, u cilju zaštite prava i sloboda pripadnika osetljivih društvenih grupa, sa posebnim osvrtom na prava LGBT populacije.

Član Saveta Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) Bob Džo Setvejk istakao je da su rezultati koje je Srbija postigla u cilju zaštite prava LGBT zajednice značajni, i izrazio uverenje da će se saradnja sa SNS u budućnosti nastaviti istim intenzitetom.

- Politika Vlade, koju predvodi Srpska napredna stranka, jeste potpuno poštovanje ljudskih prava i unapređenje komunikacije sa svim manjinskim društvenim grupama, bez obzira na versku, nacionalnu ili seksualnu pripadnos - rekla je Popović Ivković.

Ona je, kako je saopštio SNS, istakla da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, na čijem čelu je član Predsedništva SNS Nebojša Stefanović, u prethodnim godinama preduzelo niz aktivnosti na unapređenju bezbednosti pripadnika LGBT populacije i ostvarivanja senzitivnijeg pristupa policije, kada je reč o ovoj populaciji.

Popović Ivković je podsetila i da se u Srbiji "Parada ponosa" već dužži niz godina organizuje bez ijednog incidenta, što šalje jasnu poruku da brinemo o bezbednosti naših građana.

- To je jasan signal da Srpska napredna stranka vodi politiku tolerancije i poštovanja različitosti svih njenih građana - rekla je Popović Ivković.

Foto: SNS

Ona je ujedno i apelovala na sve pripadnike osetljivih društvenih grupa da prijavljuju slučajeve napada, bez obzira da li je reč o fizičkom ili verbalnom, jer samo reakcijom nadležnih držžavnih organa počinioci mogu biti adekvatno sankcionisani.

Predstavnici Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) su pohvalili politiku tolerancije Srpske napredne stranke prema pripadnicima osetljivih društvenih kategorija, a koja je u skladu sa ciljevima NDI koji glase - nulta tolerancija za diskriminaciju i nasilje.

Osim Bob Džo Setvejka, delegaciju su činili članovi Saveta Nacionalnog demokratskog instituta - Eldon Maksvel Brajt, Brus Geri Bon, Ričard Brajan Holt i Klejton Alan Bond, kao i Džejms Ričard Vonder Klok, direktor filantropije NDI, Marko Ivković, direktor programa NDI za Srbiju, i Mahsuma Petrović, viši koordinator programa NDI Srbija, navedeno je u saopštenju.

#SNS

'