separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Mirović primio ambasadora Republike Francuske (FOTO)


Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas ambasadora Republike Francuske Frederika Mondolonija sa kojim je razgovarao o uspostavljanju i inteziviranju saradnje AP Vojvodine sa francuskim regijama u oblastima privrede, kulture i obrazovanja.


Ocenivši da je za pokrajinu jedno od najvažnijih pitanja ekonomska saradnja sa Francuskom, Mirović je istakao da u AP Vojvodini francuske kompanije zapošljavaju 6000 ljudi.

- Na planu međunarodne saradnje naši prioriteti vezani su i za regione Evropske unije i tu ima potencijala za saradnju sa francuskim regijama u brojnim oblastima od zajedničkog interesa - rekao je Mirović i dodao da su temelj budućih odnosa dobre istorijske i prijateljske veze dva naroda.

Autor: www.vojvodina.gov.rs

Sagovornici su se saglasili da je privredna saradnja ključni faktor, da postoji potencijal za proširenje i u oblastima zaštite životne sredine i zdravstva, te da je u zajedničkom interesu da se realizuje saradnja AP Vojvodine sa Departmanom Valdoaz i obnovi sa regionima Bretanja i Rona - Alpi.

Autor: www.vojvodina.gov.rs

Ambasador Mondoloni izrazio je zahvalnost Miroviću na podršci koju Pokrajinska vlada pruža Francuskom institutu u Srbiji i negovanju francuske kulture i jezika što je, kako je naglasio, u duhu AP Vojvodine.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti