AKTUELNO

Milovan Drecun, predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju rekao je za Novo jutro da je jučerašnji događaj na Kosmetu, hapšenje petorice Srba, bio unapred medijski pripremljen događaj.

- Imate te medijske spin majstore, odnosno majstore da proguraju dezinformacije, polu istine, laži, da pripreme teren za ono što će uslediti. Zamislite ovu glupost, za ovih 35 godina sam se naslušao mnogo budalaština, ali ovo je jedna od najoriginalnihjih, a to je, Vučić ima neku srpsku vojsku na Kosovu, koju čine pripadnici kosovske policijske službe, srpske nacionalnosti - kazao je Drecun i dodao:

To znači da bi Vučić sada trebalo da pozove pripadnike KPS-a srpske nacionalnosti da izađu iz policije da bi izbegao takve optužbe. Onda sledi informacija da je on razgovarao sa nekoliko pripadnika KPS-a i da su mu se oni žalili da Beograd vrši pritisak da oni izađu iz te formacije, koja u suštini jeste vojna formacija - istakao je Drecun.

On napominje da nakon toga slede hapšenja ljudi koji rade u institucijama države Srbije.

- Time pokazuju da će biti zaštićeni oni koji su u KPS-u, koji se suprotstave državi Srbiji, a biće kažnjavani i maltretirani oni koji se zalažu za politiku koju sprovodi aktuelna vlada Republike Srbije i predsednik Vučić po pitanju Kosova i Metohije. Mi imamo jednu programiranu kampanju kontinuiranog nasilja nad Srbima, tako što se povremeno, ali u kontinuitetu sprovodi nasilje nad Srbima i nad njihovom imovinom, tako što to nasilje sprovodi kosovska policijska služba, specijalne formacije, pravosuđe - istakao je Drecun.

Kako kaže, sa druge strane su albanski ekstremisti, pojedinci ili grupe, koje to sprovode.

Foto: Printscreen

- Sve to koordinira jedan centar u Prištini. Onda kada Ramuš Haradinaj, taj najveći ratni zločinac na Kosovu i Metohiji, kaže da on nešto nije znao, sve on nešto ne zna, nešto je neobavešten, ko onda naređuje ta hapšenja? Ti koji naređuju hapšenje Srba bi trebalo da budu uhapšeni i iza rešetaka zbog zločina koje su počinili - naglasio je Drecun.

Prema njegovim rečima, njih je sada zaboleo izlazak Srba iz kosovskih bezbednosnih snaga.

- S obzirom da ne mogu da na legalan način da formiraju te takozvane snage Kosova, ne mogu da sprovedu propisanu zakonsku proceduru, žele da im pribave legitimitet - kazao je Drecun.

On dodaje da Brisel treba da dokaže da je posrednik, tako što će sprečiti Albance da vrše nasilje nad srpskim narodom.

- Dokažite akcijom, ne verbalnim obećanjima, da će ZSO biti formirana. Ako to niste u stanju da učinite, kažite nam - istakao je Drecun i dodao da ovo nije Srbija koja će se uslovljavati ultimatumima.

Zoran Milivojević, diplomata rekao je da je interes prištinskih vlasti da se dijalog ne nastavi.

Pročitajte još: VUČIĆEVIĆ ZA PINK o slavlju hrvatskih reprezentativaca, Kolindi i ustaši Tompsonu: Bolesno MRZE SRBIJU jer smo BOLJI OD NJIH u svakom aspektu! (VIDEO)

Foto: Printscreen

- Treba podsetiti, za manje od mesec dana ističe taj rok koji je dala EU za statut za ZSO. Oni ovakvim zaoštravanjem žele da tu stvar stave sa strane. Ono što zabrinjava je reakcija međunarodnih faktora, koja je opet izostala - napomenuo je Milivojević.

#Kosovo i Metohija

#Milovan Drecun

#Napad

'