AKTUELNO

Urednik dnevnog lista "Informer" ističe da se patološka mržnja odrazila tokom slavlja hrvatskih reprezentativaca nakon pobeda na mundijalu, kada su se mogle čuti pesme koje pozivaju na zločine nad Srbima, a koje je, zajedno sa fudbalerima, pevala i Kolinda Grabar Kitarović. Vučićević ističe da se u Hrvatskoj stvorila nervoza jer Srbija, koja je do skora zaostajala decenijama unazad, sada nezaustavljivo grabi napred i preti da pretekne i Hrvatsku na mnogim poljima.

Ustaša Marko Perković Tompson napao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića samo zato što se usudio da javno kaže da ne voli njegove fašističke pesme i što ne želi da navija za Hrvatsku. U nedostatku nekog iole smislenog razloga za napad na predsednika Srbije, Tompson se poslužio bezočnim lažima i optužio Vučića za agresiju na Hrvatsku.

Marko Perković Tompson, kako smarta glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Informer" Dragan J. Vučićević nije pesnik niti umetnik, već ustaša koji živi od propagiranja najcrnje, koljačke idologije.

Foto: TV Pink

- Decenijama peva najgore stihove kojima direktno poziva na klanje i ubijanje. Za one koji ne znaju, evo nekih stihova: " Kroz Imotski kamioni žure, voze crnce Francetića Jure" i “Jasenovac i Gradiška Stara, to je kuća Maksovih mesara”. Dakle, on otvoreno slavi klanje Srba u vreme genocida tokom Drugog svetskog rata i poziva na zločine i agresiju na Srbiju - objasnio je Vučićević za Pink.

On ističe da je reč o ekstremističnom, bolesnom čoveku koji odgovara predsedniku jedne suverene države (Vučiću), što se, izgleda, smatra normalnim.

Zapitao se na kakvu je agresiju mislio u svojoj izjavi i podsetio da su njegovi nastupi zabranjene u mnogim zemljama EU jer veličaju nacističku ideologiju, pozivaju na zločine i na rasnu i versku netrpeljivost i mržnju.

Vučićević podseća da hrvatski fudbaleri i predsednica Kolinda Grabar Kitarović ne slave pobedu na mundijalu, već pozivaju na ubijanje, što je, ističe, primer patologije i bolesne mržnja prema Srbiji i Srbima.

Ova pesma, podseća Vučićević, pevana je posle pobeda hrvatske reprezentacije nad Argentinom i Rusijom u svlačionici, a sa njima je pesmu pevala i Kolinda Grabar Kitarović, u čemu niko ne vidi ništa čudno.

- Zamislite da naši zvaničnici zapevaju pesmu kojom pozivaju na ubistvo i zločine prema drugom narodu? Kako je moguće da niko ne reaguje sada? Oni su sve samo nisu evropski političari! - kaže urednik “Informera”.

Zapitao je zašto Tompson napada Vučića?

- Zato što je na pitanja novinara, krajnje civilizovano i bez teških reči, rekao da će navijati za Rusiju! Da li je nekoga ovim uvredio, da li je zapretio, pozvao na rat? Izvinite, ali 95 odsto Srba je u subotu uveče navijalo za Rusiju! Pa, neće sigurno za Hrvatsku koja otvoreno baštini ustašku zločinačku ideologiju i to na nivou predsednice i fudbalske reprezentacije! - podvlači Vučićević.

Slava Ukrajini je, objasnio je Vučićević, nacistički pozdrav iz Drugog svetskog rata, podsetio je Vučićević.

Nacisti u Hrvatskoj izveli su genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima, a u Ukrajini su pobili desetine i stotine hiljada Jevreja i Rusa! Na ove uzvike Domagoja Vide FIFA je tragovala samo opomena, a Ognjen Vukojević je povučen, setili se Hrvati, i nikom ništa! Podsećam vas da je Fudbalski savez Srbije kažnjen sa 46 hiljada evra jer se u Samari pet navijača pojavilo na utakmici sa duksom sa likom Ratkom Mladića! Krstajić je takođe kažnjen jer je rekao da se sudiji treba suditi u Hagu. Šta je sa Šaćirijem i Džakom? Radi se, dakle, o trostrukim standardima, a mundijal je, očigledno, ispolitizovan - kaže Vučićević.

Vučićević kaže da je jedno kada se fudbaler, koji “može da bude i idiot” ponaša kako se ponaša, ali da je problem što on iza sebe ima podršku cele hrvatske države i fudbalskog saveza. Mundijal je, ističe, gotovo uvek politička kategorija i, nažalost, Hrvati su doprineli da politiku gledamo i sa Mundijala.

- Kliču nacistički pozdrav iz Rusije, pa provociraju Srbiju! Ovo ima veze sa bolesnom mržnjom Hrvata koji prihvataju ustašku ideologiju. Oni su možda bolji u fudbalu, ali, činjenica je, u svim ostalim disciplinama gube: Srbija ima bolji BDP, više stranih investicija, više izgrađenih puteva, imamo devet MiG, uskoro 14, imaćemo 18 borbenih helikoptera. Srbija ozbiljno grabi napred i, kada vide sve to, moraju da sakriju činjenicu da dramatično zaostaju za Srbijom.

Foto: TV Pink

Kako ističe Vučićević, Hrvati imaju saradnike u delu beogradske javnosti, što se jasno održava u pojedinim medijima.

- Zašto je Tompson napao Vučića, pa su ga podržali i mediji? Jer je civilizovano odgovorio novinarima da će navijati za Rusiju. Da bilo ko u Hrvatskoj navija za Srbiju, prošao bi sa fizičkim posledicama, bio bi mu ugrožen život. A, ovde ako ne navijate za ustaše, vi ste bolesni desničar kojeg treba odstraniti - kaže urednik “Informera”.

Vučićević je podvukao da Kitarović peva ustaške pesme i u loži “pokazuje potpuno diplomatsko nevaspitanje”.

Kitarović je, kaže, učestvovala u pevanju najgorih ustaških pesama u kojima se preti klanjem Srba. Skandalozno je ponašanje u loži. Skače u klovnovskom kockastom odelu i treska zadnjicom i grudima pred Medvedevim, direktorom FIFA i drugim visokim zvanicama - kaže Vučićević.

- Ona likuje pred ruskim premijerom! I zar nije skandal i priča nad pričama da hrvatski fudbaleri i predsednica pevaju ustaške pesme? Pozivaju na ubijanje Srba. Kakve veze mi imamo sa tim? - kaže urednik “Informera”.

Vučićević kaže da izjava Tompsona oslikava stanje u Hrvatskoj i njenim medijima.

- Vide da Vučić pravi ozbiljnu državu koja će uskoro preteći Hrvatsku, zato i jesu u panici! Mrze nas upravo zbog toga. Oni su bolesni! - kaže Vučićević.

On ističe da je pun Beograd onih koji podržavaju ovakvu Hrvatsku i onih koji misle da je njeno podržavanje legitimacija građanstva.

- Oni koriste ovu situaciju ne bi li pokušali da naprave haos u Srbiji i otmu vlast, Đilas, Janković, Jeremić, Pantić - sve to ima veze jedno sa drugim! Oni govore o podeli Srbije na osnovu odnosa prema Hrvatskoj. Pa, zar ima neko normalan ko bi podržao ustašku Hrvatsku? Naše prve komšije su, nažalost, u ogromnoj većini ustaše - kaže urednik "Informera".

Foto: TV Pink

Ističe da se Hrvati ne libe ničega jer nikada nisu kažnjeni za ponašanje i sve to govori o FIFA, Evrospkoj uniji i cele međunarodne zajednice. Ove organizacije jesu antifašističke, ali u praksi to nisu!

- Domagoj bi bio izbačen da jesu antifašističke, ali ipak nikom ništa! A kriv im je Krstajić koji je rekao da Brihu treba suditi u Hagu. Postoje mnogostruki standardi koji su uvek na štetu Srba i uvek u korist naših neprijatelja i nacionalističkih ideologija. Naše je da radimo, da unapredimo ekonomiju i da postanemo najjača zemlja regiona - kaže urednik "Informera".

#Dragan J. Vučićević

#Hrvatska

#Marko Perković Tompson

'