AKTUELNO

Premijerka će informisati lidere Evropske unije o jutrošnjem hapšenju petorice Srba na Kosovu.

Premijerka Srbije Ana Brnabić obavestiće danas u Londonu visoke evropske zvaničnike o najnovijim dešavanjima na Kosovu, kao i o stavu Srbije o prekidu dijaloga. Brnabić, koja boravi u Londonu na Samitu lidera Zapadnog Balkana i EU, informisaće lidere EU o hapšenju petorice Srba jutros na Kosovu.

Ipak posle najave Beograda da će prekinuti dijalog ukoliko uhapšeni Srbi ne budu pušteni do večeras, oni su oslobođeni.

Foto: Tanjug

Kosovska policija upala je jutros u dva srpska sela u kosovskom pomoravlju, kod Gnjilana i uhapsila petoro Srba, a među uhapšenima su bili Radovan Stojković, načelnik kosovsko-pomoravskog okruga i Jovan Denić, direktor ogranka Nacionalne službe za zapošljavanje, koji je do skoro bio i pripadnik kosovskih bezbednosnih snaga (KSB).

Uhapšeni su i Aleksandar i Predrag Đorđević, jedan aktivan, a jedan pasivan pripadnik MUP-a, sa Kosova i Metohije, kao i Nenad Stojanović, zaposlen pri Vojsci Srbije u Vranju.

Oduzeti su i kompjuteri i dokumentacija koji postoje u njihovim kancelarijama, a nalog za pretres i privođenje poslat je iz Prištine.

Pročitajte još: POLICIJA LAŽNE DRŽAVE KOSOVO PUSTILA SRBE UHAPŠENE JUTROS KOD GNJILANA!

Pročitajte još: Đurić: Ako uhapšeni u Gnjilanu ne budu pušteni do večeras, DIJALOGA NEĆE BITI - to je poruka predsednika Vučića

#Ana Brnabić

#EU

'