AKTUELNO

Dok su im u Beogradu puna usta patriotizma, nacionalnog dostojanstva i široke narodne euforije overene pokličima „Nedamo Kosovo“, „ Vučić je izdajnik!“, „Predaće Kosovo“, dotle, iza scene, „ za šaku srebrnjaka i kolača sa sofe“, lokalne žute vlasti iz Srbije, čine sve, kako bi svetu pokazale i dokazale da su priznale državnost mafijaške fatamorgane na teritoriji južne srpske pokrajine!?

Naime, delegacija grada Šapca na najvišem nivou, na čelu sa gradonačenikom Nebojšom Zelenovićem „Zelenkom“ i njegovom „političkom prikolicom“, predsednikom Skupštine Nemanjom Pajićem boravi danas u studijskoj poseti Peći radi ostvarivanja prekogranične saradnje u okviru projekta SEED ( support of educational and employment development in Albania,Kosovo and Serbia) koja ima za cilj da doprinese zapošljavanju, samnjenju siromaštva, rodnoj ravnopravnosti i socio-ekonomskom razvoju u Albaniji, na Kosovu i Srbiji!!!

Sve bi to imalo smisla i bilo bi opradano da „Donovi puleni“ u Peći ne sede pod zastavom Republike Kosovo, da sva dokumenta ovog sastanka ne nose zaglavlja lažne države Kosovo i da će svi potpisani ugovori o međugraničnoj saradnji imati zaglavlja i oznake Republike Kosovo!?

Dok država Srbije bije presudnu bitku za pokušaj očuvanja nečega što je na pušku i bombe oteto 1999.godine, dotle lokalni „politički šerifi“, izaslanici istih onih koji su dozvolili izmeštanje pitanja sudbine Južne srpske pokrajine izvan okrilja i nadležnosti UN – seire se na divanu, sa liderima iste te lažne države Kosovo, o trošku onih koji su nam tu teritoriju i oteli…

Domaćin, gradonačelnik Peći, Gazmed Muhaxheri, u tu čast organizovao je specijalni prijem za „braću iz Šapca“! Neskriveno zadovoljstvo što mu lokalna samouprava iz Srbije sedi pod zastavom lažne države lično je iskazao i posebnim prijemom Islam Husaj, predsednik Skupštine opštine! I sve se to danas obavlja pod budnim okom izaslanika EU, Belgijanca Huga, koordinatora kompletnog projekta.

Niko u Srbiji nema ništa protiv dobrosusedske saradnje, svega što život običnih ljudi čini boljim i ekonomičnijim. Ali, da predstavnici lokalne samouprave sede pod zastavom nepriznate samoproklamovane države Kosovo i još da potpisuju ugovore i sporazume sa predstavnicima njihove samouprave – priznaćete mnogo je! Pa, i od Dušana Petrovića, „ alfe i omege“ svega što se politički dešava u Šapcu i okrugu od 5.oktobra 2000.godine!?

Da li je sa ovim misijama žute lokalne samouprave upoznato naše Ministarstvo inostranih poslova? Da li su im dali „zeleno svetlo“ za ovakve aktivnosti, koje očigledno premašuju njihove ingerencije i prerogative vlasti? Ili je možda svemoćna EU „uzela pod svoje žute srpske opštine“, a da to zvanični Beograd ne zna ili još uvek nije saznao?

U svakom slučaju, najnovija šabačka žuta čivija ubola je u najbolniju tačku srpske države, u nacionalni ponos i identitet, bez obzira što svi mi znamo da odavno nemamo suverenitet nad jednim delom, silom otete, svoje teritorije!? Bez naše saglasnosti, našeg parafa, ona nikada neće imati elemente prave državnosti…Biće zauvek po onoj narodnoj „ oteto prokleto“!

#Demokratska stranka

#Kosovo

#Sastanak

#Šabac

'