AKTUELNO

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM kaže da i sam Haradinaj govori o pomirenju, što je nečasno, licemerno i kukavički s obzirom na njegovu zločinačku prošlost i činjenjicu da je kriminalac i ubica.

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun ističe da su Albanci privilegovana strana u Vašingtonu, budući da služe za realizaciju američkih interesa. Interesi i američke i albanske strane se, kaže, poklapaju kada je reč o nasilnom otimanju teritorije KiM.

- Upravo iz ovog razloga važno je da Srbija razgovara sa američkim predstavnicima i iznosi svoje stavove, jer se u tom slučaju neka predubeđenja i neistine demantuju - kaže Drecun za "Novo jutro", još jednom ističući da su kontakti jako važni.

Foto: TV Pink

Kaže da će predstavnici Srpske liste predočiti da albanska strana nije ispunila svoje obaveze iz Briselskog sporazuma, ukazaće na diskriminaciju srpskog naroda na KiM, na to da su Srbi maltene građani drugog reda.

- Bitno je da se što više čuje i naša strana jer mislim da je američka administarcija u vrsti traženja politike prema KiM - kaže Drecun.

On ističe da bi najveći korak ka pomirenju Srba i Albanaca bio kada bi Ramuš Haradinaj bio u zatvoru.

- Takav krvik ne može da bude na slobodi i da se očekuje pomirenje. I da pritom on govori o pomirenju! To je nečasno, nije muški, već kukavički! Krije se iza funkcije a zna koliko su mu krvave ruke! To je Ramuš Haradinaj - nečasan čovek, kriminalac, ubica! - kaže Drecun.

Foto: TV Pink

Ističe da se na KiM sprovodi organizovano nasilje nad srpskim narodom, ali je nasilje kontrolisano.

- Samo jedan jedini incident izaziva opasnost i strah kod srpskog naroda i ne može se tretirati kao pojedinačni incident. Pritisak na srpski narod je očigledno usmeren na Beograd - kaže Drecun, dodajući da se pritisak vrši i pomoći lažnih vesti, lažnih protesta i slično.

Kako kaže, svako ko učestvuje u ovim događajima istovremeno radi na pokušaju nasilnog otcepljenja KiM, budući da se slabi pozicija Srbije u pregovorima.

Govoreći o izjavi Apostolove da su napadi na Srbe "mili za drago", Drecun kaže da "ona nema pojma", da je došla da zaradi novac, da je pristrasna i da ne zaslužuje da se o njoj komentariše.

Ceo razgovor sa predsednikom skupštinskog Odbora za KiM pogledajte u nastavku:

#Milovan Drecun

#Novo jutro

#Ramuš Haradinaj

'