AKTUELNO

Čitava histerija zbog lažirane otmice novinara Stefana Cvetkovića nastala je jer se on, navodno, bavio ubistvom Olivera Ivanovića.

Taj podatak je zloupotrebljen da bi se za otmicu unapred optužila srpska vlast, odnosno Srbi sa severa Kosova, kojima opozicija potpomognuta kosovskim Albancima i stranim mentorima od zločina 16. januara stavlja metu na čelo. „Alo!“ je došao do ekskluzivnih informacija koje bacaju potpuno drugačije svetlo na taj slučaj.

Kako smo već pisali, mozak operacije je poznati estradni menadžer koji u Srbiji ima velike probleme sa zakonom zbog krađe državne imovine i koji patološki mrzi predsednika Aleksandra Vučića. Prema informacijama do kojih smo došli, on je u proteklih nekoliko nedelja više puta boravio u Prištini, Gračanici i drugim mestima na KiM sa namerom da istražuje Ivanovićevo ubistvo, o kojem bi snimio i dokumentarni film. Međutim, naša saznanja govore da je, navodno se spremajući za snimanje, sve vreme bio u kontaktu sa čelnim ljudima kosovskog predsednika Hašima Tačija zaduženim za obaveštajni rad. Jedan od njih je i Driton Gaši, bivši direktor kosovske tajne službe, koga je Haradinaj nedavno smenio zbog umešanosti u slučaj tajnog hapšenja i deportacije šest turskih državljana na Kosovu.

Tači je preko svojih ljudi i finansijer celog projekta, a njegov uslov je da se u filmu za Ivanovićevo ubistvo optuže kosovski Srbi i njegov rival Ramuš Haradinaj.

- Ovaj projekat doneo bi veliku korist svim učesnicima ovog nečasnog posla. Menadžer, kome je ponestalo para, a koji je navikao da pljačka državu, i njegova ekipa, u kojoj je i Cvetković, uzeli bi veliki novac. Tači bi jednim udarcem neutralisao Haradinaja, a imao bi pred strancima i dodatni argument da upadne na sever Kosova - kaže dobro obavešteni izvor „Alo!“.

Ipak, kao što obično biva, saradnici na ostvarivanju paklenog plana su se preigrali i napravili veliku grešku, a to je lažiranje Cvetkovićeve otmice.

- Oni očigledno nisu mogli da se strpe. Videli su da blokade saobraćajnica i druge akcije ne daju željene rezultate, pa im je palo na pamet da kopiraju ukrajinski scenario „ubistva“ ruskog novinara Arkadija Bapčenka. Ukrajinske službe su lažirale njegovo ubistvo, da bi se nakon nekoliko dana pojavio živ i zdrav. Plan sa Cvetkovićem je takođe bio da se on krije nekoliko dana, što bi bilo iskorišćeno da se stvori nezadovoljstvo u narodu. Na njihovu žalost, srpske službe su munjevitom akcijom razbile taj plan u paramparčad - zaključuje naš izvor.

Cvetković: Ljudi, evo mene

Cvetković je na poligrafskom testiranju pao na doslovno svim pitanjima, osim na onom kako se zove i preziva. Pred policijom je tvrdio da ga je u noći između 13. i 14. juna iz automobila otelo najmanje troje nepoznatih ljudi, od kojih je jedan govorio „slovenačkim akcentom“?! On je rekao da mu je jedan od njih strgao sat sa ruke. Međutim, analizom sata koji je pronađen pored napuštenog automobila nedvosmisleno je utvrđeno da na njemu nema drugih otisaka, ni tragova DNK osim onih koji pripadaju samom Cvetkoviću. Takođe, on je tvrdio da su ga napadači na silu izvukli iz automobila, za šta takođe ne postoje dokazi. Najsmešnija njegova izjava svakako je ona da su ga otmičari selili sa lokacije na lokaciju po Beloj Crkvi, sa kesom na glavi, a da su ga na kraju pitali gde u gradu da ga ostave! Koliko daleko je u svojoj neuspeloj prevari Cvetković otišao govori i situacija koja je prethodila njegovom pronalasku. On je, naime, vireći kroz prozor kuće u kojoj se skrivao video da policija prilazi kapiji, pa je brže-bolje istrčao, vičući: „Ljudi, evo mene!“

#Novinar

#Ubistvo

#poligraf

'